Böllérverseny Tasnádon

A legszebb perzselést a nagykárolyi RMDSZ csapata mutatta be a szombaton – a zsűri legalábbis ezt díjazta a Tasnádon megtartott böllérversenyen.

Az alkalom győztese az egyesített nagyhalászi-sarmasági csapat lett. Immár az ötödik alkalommal gyűltek össze a megyei RMDSZ rendezvényén Szatmár és távolabbi vidékek csapatai, hogy összemérjék egymással „disznótoros tudásukat”. Illetőleg – ami talán fontosabb – kötetlenebb formában is megismerhessék egymást, barátkozzanak, örüljenek a magyar kultúrkör eme sajátos hagyományának, gondoskodjanak a továbbélésről.

1

A jellegzetes károlyi sertésvágás főhentese Belényi Tibor, valamint Poósz Szabolcs, Tempfli Imre, Csizmadia Zsolt, Tóth-Vízer László, Gindele Imre, Perdi Levente, Corodan Roland, Sălăgean József, Fazakas Zoltán, Láng Emil és Leitner Róbert volt, segédként pedig közreműködött többek között Kovács Jenő a feleségével, illetve a körzet parlamenti képviselője, Erdei D. István. A remek hangulatú rendezvényre kifejezetten sokan látogattak ki. Így tett például Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke is vagy Vujity Tvtrko közismert magyarországi tévés személyiség.

Igazán finom ételek készültek, és persze finom italokból sem volt hiány a már-már tavaszinak tűnő napsütésben.

Képes beszámolóért kattintson ide.