Köszönet a segítségért

Aránylag sikeres majális helyszíne volt szombaton a kastélykert.

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak mindazoknak, akik segítettek. Szerencsére sokan voltak. Igyekszünk mindannyiukat felsorolni, amennyiben mégis kimarad valaki, kérjük, nézze el nekünk.

Talán úgy a legszerencsésebb, ha az elején kezdjük. Nos, az idei majálisozásnak is célja volt elérni, hogy közösségünk tagjai közösen töltsenek el egy délutánt a kastélykert hűvösében. Igyekeztünk a rendezvény politikai jellegét nem előtérbe állítani, mindezt annak a jegyében, hogy semmiképpen sem az volt a cél, hogy a jövő évben esedékes helyhatósági választáson való részvételre buzdítsuk a kilátogatókat. Lesz még arra idő és alkalom, hogy elmondja az RMDSZ vagy az NDF, továbbá a többi politikai alakulat, érdekképviseleti szerveződés, hogy melyek a céljai, és azokat miként kívánja megvalósítani. Annál inkább fontosnak tűnt a szervezők szemében az, hogy lehetőséget teremtsenek egy kedélyes, családias majálisozásra. Mindennek a szellemében kértünk fel több szervezetet is: legyenek a kastélykertbeli rendezvény társszervezői.

Igazán magvas gondolatok ritkán születnek meg üres gyomorral. Így hát több baráti társaság, civil és egyházi közösség érezte fontosnak, hogy kora reggel nekilásson valamely gasztronómiai remek elkészítéséhez. Így tett a Nagykároly-belvárosi Református Egyházközség közössége, az ő főszakácsuk Bodnár Attila volt; a Kertvárosi Református Egyházközség csapatát többen is irányították: Vasvári Lajos, Szalai Csaba, valamint Molnár Sándor; a Nagykárolyi Nőszervezet főszakácsa Vénig Gabriella volt; Vénigék csapatának főszakácsa Maurer György; a Fatimai plébánia közösségének főszakácsa: Freund János; a nagykárolyi PLR csapatát Marcel Bujor Păușan, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés nagykárolyi szervezetének csapatát Szász Márta irányította a kulináris élvezetek előállításának terén; a Gold T Farm csapatát Hágó Zsuzsa; Poószék csapatának főszakácsa Szilágyi Roland volt; a Nyírségi Ízkirályok különösen ízletes lapcsánka készítettek Brém Árpád vezetésével; az NDF csapatának főszakácsa Kiss Dezső volt; a Polgármester elnevezésű csapat főszakácsa Kovács Jenő volt; az Öreg cserkészeket Madácsi Zoltán vezette; finom édességekkel érkezett a Harmónia kórus Fazakas Erika vezetésével; ellátogatott a nagykárolyiak rendezvényére a testvérváros, Polgár küldöttsége, őket Molnár János vezette mint főszakács; Topiék csapatának főszakácsa Véber Szabolcs volt. A zsűri egyébként a polgáriaknak ítélte oda a fődíjat, de ugyanakkor hangoztatták, hogy mindahány étek finom volt, nehezen tudtak választani.

Az úgynevezett kulturális rendezvények sorában közreműködtek: a Nagykárolyi Kulturális Központ könnyűzene szakosztályának tanítványai (Nagy Anita, Vitéz Júlia, Borbely Patricia, Latiș Larisa) – külön köszönet Szűcs József oktatójuknak; a Rekettye Kulturális Egyesület tagjai – ők mind egészen különleges citeraszolgálattal, mind pedig táncelőadással megörvendeztették az ünneplőket – köszönet érte többek között Székely Sára egyesületi elnöknek; nótaszolgálattal érkeztek a Váradi Dalnokok – köszönet, hogy fellépti díj nélkül jöttek el Károlyba, reméljük, jól érezték magukat nálunk; különösen látványos és egyénileg megszervezett produkcióval érkezett a majálisra a Bodybuilder Gym közössége – Pete-Komáromi Gergő és barátai kitettek magukért – köszönet érte!; a MIK a főzésen kívül streetballbajnokságot is szervezett, és azt meg is tartotta – ügyesek vagytok srácok, csak így tovább; a rendezvény különösen üde színfoltja volt a nagykárolyi Babamamaklub tagságának felvonulása, az amint Kozma Jancsi irányításával énekeltek, táncoltak a lurkók – köszönet nekik. Köszönetet mondunk továbbá a lovarda működtetőinek, Veress Anikó néninek – mindenben a segítségünkre volt. Hálával gondolunk Nagy Zsolt hangosítómesterre, valamint segítőire, Tabi Jácintra és Nagy Norbertre, akik segítettek megtartani a rendezvényt. Ezen kívül sokaknak jár még a hála, ha most nem is soroljuk fel őket, bizonyára érzik, hogy mi a szervezők, és az a sok ember, aki kilátogatott a majálisra jó szívvel gondol rájuk.

Hajrá, Nagykároly!

Tisztelettel, a szervezők.

Képgalériáért kattintson ide.