Ma kora este előadás

A nagykárolyi Komédiások amatőr színtársulata szeretettel vár mindenkit a Szentpétervári estek című évzáró műsorára, melyet a Károlyi-kastélyban mutatnak be ma 18 órai kezdettel.

A következő meghívót kaptuk:

„Az 1-es számú általános iskola tanulói és a Komédiások amatőr színtársulata szeretettel meghívja a Szentpétervári estek című évzáró műsorára, melyet 2017. június 9-én tart a Károlyi-kastély nagytermében.

Legyen Ön is részese egy mesének a Romanovok cári udvarában!

Egy képzelt történetet mutatunk be… Egy letűnt világról a történelemből, mert az idő soha meg nem áll. Egy nagyon régi, de szép történetet mutatunk be, egy mesét, melynek főszereplője egy ifjú hercegnő, Anasztázia, aki pompás paloták és fényes estélyek varázslatos világában élt, s akinek tragikus sorsa lett, mert a cári családot kivégezték. A cár az ő tiszteletére hatalmas estélyt rendezett nagykorúsága alkalmából, ám az est folyamán sok meglepetés éri a nézőket…

A dráma olyan játék, amely felépít egy képzeletbeli világot, s általa a gyerekek élményekkel gazdagodnak, részeseivé válnak a történelemnek, fejlődik a személyiségük, empátiájuk, megszeretik és érdeklődéssel fordulnak a történelem felé, az olvasás felé, mert a játszó gyerekek nyitottak és érdeklődök lesznek az olvasás iránt is, illetve a történelmi felé is.

Úgy vélem, a tevékenységünk eléri a célját, mert az élménynek nagy szerepe van a nevelésben. Mindezt hátrányos helyzetű gyerekekkel előadva a nagykárolyi Károlyi-kastélyban, ahol Sosztakovics keringőjére táncolhatnak a kornak megfelelő öltözékben, frakkban, báli ruhában stb.

Remélem, sikerülni fog, mert rengeteg munkát, energiát fektetünk bele, és a Komédiások amatőr színtársulat ismét bemutathatja tehetséges gyerekeit. Borisz Paszternak híres író, költő, történész szerint »Az ember nem a természetben, hanem a történelemben él.«

Köszönöm, hogy elolvasták ezt a meghívót – szeretettel várjuk Önöket!”

Kolbaszer Erzsébet tanító

Reklámok