Szalkán vendégszerepelnek

Több alkalommal is hírül adtuk már, hogy a megalakulásuk óta eltelt időszakban jóval több mint száz előadást tartottak a börvelyi amatőr színjátszók. A Lápi Lidércek vezetője, Varga Sándor, a Harag-társulat színművésze büszkén vállalja, hogy igen is kultúrmisszió az övékké.

Az Anziksz érdeklődésére korábban elmondta, hogy fontosnak tartják: a szín játszása közben ne feledkezzenek az együttlét fontosságáról. Arról, hogy az előadásoknak köszönhetően a 6–7 éves kislegény és az alapos gyakorlattal rendelkező pedagógus egyaránt örömöt kíván okozni a nézőknek. Azért játszanak.

Tavaly a Nagykárolyi Városi Színházban Csíki Gergely a Kaviár című két felvonásos komédiáját mutatták be. Az előadás kalapozós volt. Ez azt jelenti, hogy a nagyérdeműnek volt lehetősége pénzzel is meghálálni a produkciót – persze a tapsnak is, ha szívből jött, nagyon örültek. Az összegyűlt summából csapatépítő tevékenységet tartottak.

A Lápi Lidércek amatőr színtársulat 2013-ban alakult. Felnőttek és gyerekek egyaránt tagjai a börvelyi truppnak. Rövidesen, a határ másik oldalán, Mátészalkán állnak a pódiumra, az ottani Amatőr Színjátszó Találkozó keretében.

Szalkára Carlo Goldoni chioggiai „idilljét” viszik magukkal. A károlyi előadásuk után ezt írtuk: „Ugyan semminemű hasonlóság nincs a börvelyiek, vagy bármely vidékünkön lévő település lakosai, illetőleg az izgága talján falusiak között, a Lápi Lidércek színjátszói sikeresen beleélték magukat Carlo Goldoni chioggiai ‘idilljébe’. Bizony úgy perlekedtek péntek este a Nagykárolyi Városi Színházban, mint ahogyan annak idején a Veneto régióban élő halászok, valamint cserfes asszonyaik. Karácsonykor mutatták be ezt az előadást ‘hazai pályán’, azóta Nábrádon vendégszerepeltek, és Károlyban is hosszas, többször megújuló vastapsot érdemeltek ki. Varga Sándor színművész készítette fel őket. Külön dicséretre méltó az, hogy a lidércesek a játékot bátran fűszerezték egyéni komikumokkal – rendre el is nyerték ezzel a nagyérdemű tetszését.”

1

Íme, a nagykárolyi előadás képes beszámolója.

Reklámok