Újabb aszfaltozás

A már elkezdett aszfaltozási munkálatok egy újabb szakaszáról szóló kivitelezési szerződést írt alá ma Nagykároly polgármestere, Kovács Jenő és a szilágyperecseni Drum Construct Kft. igazgatója, Szoboszlai Attila.

„Jó együttműködés alakult ki a közbeszerzési eljárás nyertese, a Drum Construct Kft. és a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal között. Ez immár a harmadik befektetés, melyet ez a cég valósít meg. Az elsőt még 2011-ben, a másodikat a tavalyi év végén kezdte meg, és szeptemberben kell befejezze. A mostani aszfaltozási munkálat pedig a tavasszal megkezdett folytatása” – mondta el Kovács Jenő polgármester.

„Hogy továbbra is Nagykárolyban dolgozzunk új kihívás, ám ugyanakkor dicsőség is a vállalkozásunkra nézve. Ebben a városban az útfelújításokat 80%-os arányban mi végeztük el” – mondta a szilágyperecseni Drum Construct Kft. igazgatója, Szoboszlai Attila.

Az úgynevezett Nagy aszfaltozás második szakaszában a következő rossz vagy középrossz állagú utcákat aszfaltozzák újra: Matei Basarab (egykor: Lorántffy Zsuzsanna, Mikes Kelemen (egykor: Árpád út, ennek a P1-es jelzésű részét), Cornului (egykor: Görbe), Bicaz (egykor: Magtár), Pârvan (egykor: Zrínyi), Lacului (egykor: Baromvásártér), Trandafirilor, Curuților (Kuruc), Dacia (egykor: Levente utca), Zamfirescu (egykor: Katona József utca), Nuferilor.

Ugyanennek a szakasznak a keretében aszfaltoznak a következő nagyon rossz aszfaltréteggel rendelkező utcákon: Cuza Vodă (egykor: Kálmánd utca), Dorului, Mikes Kelemen (egykor: Árpád út), Mikes Kelemen (P2-es rész), Haiducilor (egykor: Kishajdúváros utca), Sinagogii (egykor: Dobó István), Károli Gáspár (egykor: Templomköz), Ion Vidu (egykor: Tümpe utca), Tineretului (egykor: Gaál József utca), Davila (1-es rész), Davila (egykor: Nyárfa; 2-es rész), Eliberării (egykor: Csűrös kert), Eliberării (T1-es rész), Eliberării (T2-es rész), Eliberării (T3-as rész), Eliberării (T4-es rész).

Mindezek mellett három, a Szőlősben lévő köves utca leaszfaltozására is sort kerítenek: Szőlős – Teremi völgy, Ianculești (szentjánosmajori) völgy, Nyúlhát.

Az aszfaltozási munkálatok kivitelezését 1,7 millió lej értékben ítélték oda a szilágyperecseni Drum Construct Kft-nek, ez az összeg 58%-a a tervező által becsült árnak.

Reklámok