Faluünnep Piskolton

Vasárnap tartják idén a piskoltiak közösségi ünnepét, a Zöldségtermesztők fesztiválját. Az idei rendezvény plakátján kívül a tavalyi alkalmon készült képeinkkel szolgálunk. A tavalyi rendezvény nyitányaként a műsorvezető ekként rikkantott fel: „meleg van, dinnye van, kezdődjön hát az ünnepség!” A harmadik alkalommal tartották meg akkor a rendezvényt mint a „Zöldségtermesztők Fesztiválját”.

„Korántsem véletlen ez” – mutatott rá köszöntőjében Varga Cosmin polgármester, aki nem titkolta, hogy vannak gondok Piskolton (is) és hogy nincs (még) kolbászból a kerítés. Például a jégkár miatt legjobb esetben is éppen csak tűrhető lehet a termés. Ugyanakkor az elöljáró szerint „a község lakosai megérdemlik ezt az ünnepet. (…) Ilyenkor meg kell feledkezni az egyéb gondokról, és a jóra kell fókuszálni.” Hangoztatta továbbá, hogy az általa irányított községi vezetőség mindenkoron támogatni fogja a zöldségtermesztők napját, hiszen Piskolt községet a megyében és annak határain túl egyaránt a különösen ízes termés okán ismerik, illetve becsülik. Mindig örömmel látogat el a településre – mondta Erdei Dolóczki István, a vidék parlamenti képviselője. Két évtizede rendezik meg a faluünnepet – elevenítette fel Kovács Endre alpolgármester, aki az előtte szólókhoz csatlakozott, és arra biztatott mindenkit, hogy az értékesítési nehézségeket bár egy napra felejtsék el, és koncentráljanak a jó dolgokra.

Áldást kértek a fesztiválra, valamint a község lakosaira az egyházi közösségek lelki vezetői, majd elkezdődtek a kulturális programok. A sort a fúvószenekar nyitotta akkor is – Mircea Câcu karnagy irányításával fülbemászó muzsikával szolgáltak a rezesbanda tagjai. A helyi óvodások és iskolások szintén elvarázsolták a mind népesebb közönséget.

 

Reklámok