Hiábavaló konteók

Meddő találgatások arról, hogy miért kapott elismerést DC a Szatmár Megyei Múzeumtól…

Talán emlékeznek, Kovács Jenő nagykárolyi polgármester nemrégiben arról beszélt, hogy lassacskán elérkezettnek látja az időt arra, hogy a város adminisztrálja a Károlyi-kastélyt. Sok érv szól amellett, hogy létrejöjjön egy tényleges Nagykárolyi Városi Múzeum, s ne csak kihelyezett tagozata legyen a megyeinek… Hogy mást ne említsek meg, el lehetne várni a tárlatvezetőktől, hogy szívügyüknek tekintsék a várost, annak múltját…

Egy esetleges szétszakadás kapcsán felmerült, hogy a gyakorlatban a régészeti paradicsomként is működő, ám a szatmáriak pártrendezvényeinek túlságosan sokszor otthonául szolgáló bobáldi létesítmény kinek is lenne a tulajdona. Van tehát kézzelfogható tét is. Éppen ezért egy „önjáró pusztító” megléte egyeseknek érdekük lehet.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a szatmári RMDSZ „ifjú generációjának” tagjai több korábban meghatározó személyt is igen gyorsan a háttérbe szorítottak. Netán a következő „öreg” személye is eldőlt már?

De ez már túl meredek! Ellenben az tény, hogy a rendezvény beharangozójában DC kitámadt.

1

Rápirított a szervezőkre, hogy Nagykároly vidékén lévő román falvakba nem viszik el a vendégeket. Úgy tűnik, hogy egy ilyen zárójeles mondat elég arra, hogy például a Szatmár Megyei Múzeum menedzsere (vagy hogy kell mostanság nevezni?) haptákba álljon, és engesztelés képen díjat adjon többek között DC-nek is. (Amúgy egy plecsni, még csak a díjazott neve sincs rajta. De nem ez a lényeg, hanem a gesztus.)

Emlékezzünk: nemrégiben innen is, onnan is szidták a romániai magyarságot, mintha a mi létünk kockázatot jelentene erre az országra nézve… Kérem szépen, így készülnek (DC kitüntetésével) az évfordulóra. Egyesek pedig minden bizonnyal „csak” tudatlanságukban (netán közönyükben) asszisztálnak ehhez.

(megyeri)

Reklámok