Rekettyések néptánctábora

Idén is megszervezte a Rekettye Kulturális Egyesület a néptánctábort. A több mint száz részvevőt három korcsoportba sorolták. Felkerestük őket…

Egyébként a múlt heti népzenetáborhoz hasonlóan a hét elején és ma, pénteken lezáruló néptánctábor főtámogatója is a Communitas Alapítvány, de köszönet jár a szülőknek is, hiszen komoly segítséget nyújtottak az egész napos táborozás megtartásában, az étkeztetésben.

 

A legkisebbekkel Benedek Árpád és Dimény Eszter tanítja a Rekettye Kulturális Egyesület a néptánctáborban.

 

A középső csoport tagjait az encsi Veres Zoltán és Zsolcsák Eszter tanítja szilágysági táncokra, méghozzá a Nagykárolyi Kulturális Központ egy termében, mely egyébként a Ceatăra román néptáncegyüttes gyakorlóterme. A Rekettye Kulturális Egyesület néptánctáborában idén mind a három korcsoportnak van saját zenekara, a Rigófütty, a Soroglya és a Csillagocska szolgáltat muzsikát.

Maier Rai és Kati vezetésével gyakorolnak a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület néptánctábora nagyobb korcsoportjának tagjai a Szent László Közösségi Ház kistermében. A jóféle muzsikaszóról a Rigófütty zenekar gondoskodik.

Reklámok