Hajrá, Evelin és Daiana!

Nagykárolyi női labdarúgók kaptak meghívót a román U15-ös válogatottba.

A nagykárolyi Daliana női labdarúgócsapat két tehetsége, Daiana Oneț és Vicsocsány Evelin részt vesz a holnapután, hétfőn kezdődő, és Aknasugatagon otthonra lelő alapozáson.

A két focista hosszas válogatáson van túl. Mint annak idején beszámoltunk róla, tavasszal a temesvári vasutas fociklub stadionjában szervezték meg a női U15-ös labdarúgócsapat létrehozása érdekében rendezett nyugati próbajátékot.

Közleményében Jurj Nicușor UEFA B licences edző tudatta, hogy az érdeklődés igen nagy volt arra az alkalomra is, a 18 helyre összesen 110 lány nevezett. Közülük öten a tavaly alakított Nagykárolyi Daliana klub sportolói: Hevele Hanna, Ionucz Denisza, Linzembold Karina, Oneț Daiana és Vicsocsány Evelin. Több teszten is bizonyíthatták a tudásukat, így az elméleti ismeretek, a mozgástechnika, a labdavezetés, az időre történő, valamint szabadjátek (8+1 modell) terén. Temesváron a károlyi csatárok győzelemre segítették azt a csapatot, amelyben szerepeltek (5–4 végeredmény), gólszerzők: Vicsocsány Evelin 3 gól és Oneț Daiana 1 gól. A temesvárival egy időben hasonló próbajátékot tartottak Jászvásáron, Kolozsváron és Bukarestben. Azóta is több válogatóra kaptak meghívást a lányok, és ezek végén lett tagja a válogatott keretnek Evelin és Daiana.

Egyébként az ősszel induló 2017–18-as idényben a két lány, valamint Ionucz Denissza a Nagybányai Függetlenség (Independența) csapatának lesz tagja. A bajnokságban a bányai a legközelebbi labdarúgó-alakulat.

Jurj Nicușor UEFA B licences edző ezúton is gratulál a lányoknak, és sok sikert kíván nekik.

Reklámok