Ügyesek vagytok, rekettyések!

Nagyszabású és igen mozgalmas gálával zárult az immár második alkalommal megtartott Nagykárolyi Néptánctábor. Az egyhetes képzés záró alkalmát szombaton kora délután tartották meg a Szent László Közösségi Házban.

A Rekettye Kulturális Egyesület vezetője, Székely Sára az ünnepség kezdetén elmondta: három zenekar is segítette őket, mégpedig a helyi Rigófütty együttes, valamint két nagyváradi zenekar, a Csillagocska és a Soroglya.

Korosztálynak megfelelően három csoportba sorolták a 100 főnyi résztvevőt. Majer Raji és Kati a nagyoknak tanítottak szatmári táncokat; a középső csoportnak az Encsről érkezett Veress Zoltán és Zsolcsák Eszter tartottak a szilágysági táncokra épülő foglalkozást; míg a nagyváradi Benedek Árpád és Dimény Eszter moldvai és felcsíki táncokat oktattak a legapróbbaknak.

Mint az egyesület vezetője kifejtette, tulajdonképpen egész éves munkájuk megkoronázása a tábor, de ugyanakkor felkészülés is az ősszel kezdődőre is, hiszen több gyerkőc most ismerkedett meg népzenével és a népi hangszerekkel (a múlt heti tábor során), illetve a néptánccal.

A tábor létrejöttét támogatta a Communitas Alapítvány, és sok helyi vállalkozás is segített. Kiemelten köszönetet mondott a szülőknek, akik nélkül nem sikerülhetett volna zavartalanul lebonyolítani a rendezvénysorozatot.

Előbb a kisebbek, majd az utánpótlás tagjai, végül a nagyok mutatták be azt, amit a héten sajátítottak el. A jelenlévők hosszas tapssal méltatták a látottakat, illetve az egész hetes, éves munkát.

Reklámok