Hajrá, Vig Tamás Zsolt!

Nagykárolyi fiatalember mutatkozott ma be a fotográfiáival. Amint a megnyitón elhangzott, sokat kellett noszogatni, amíg végre rászánta magát. A méltatások rendjén amúgy nyomatékosították: alkotásokkal rukkolt elő Vig Tamás Zsolt, megkomponált, mondandóval rendelkező fényképalkotásokkal.

A Károlyi-kastélyban kicsivel délt követően illő számú érdeklődő jelenlétében nyílt meg a tárlat. A házigazda intézmények, azaz a kastélyt működtető turisztikai alapítvány, valamint a megyei múzeum kirendeltségének vezetői (mint ismeretes, Dragoș Georgescu, illetve Hágó Nándor Attila egyaránt tagja a város fotós mozgalmának is) arról szóltak, hogy a tárlat címének – Innen is, onnan is – megfelelően tematikailag szerteágazók a képek. Azonban mondandójukban, egyedi szemszögüknek köszönhetően mégis bírnak újdonsággal, méltók arra, hogy a kastélyban lehessen őket megtekintenünk. Az alkotó köszönetet mondott a segítségért – például a plakát elkészítéséért az alapítvány munkaközösségének. Megemlékezett arról, hogy pár esztendővel ezelőtt mintegy véletlenül kapott a kezébe egy fényképezőgépet, és a látvány megörökítésének lehetősége azóta is megbabonázza.

A tárlat két hétig látogatható a hajdani főúri lak emeletei kiállítótermében. Javasolt elmenni, és beleveszni a képekbe.

Reklámok