Nincs is ennél jobb! – immár másodszor

Óh, igazán bánhatja, aki nem vett részt a vasárnap esti nótázás második alkalmán! Mint ismeretes, a Nagykároly és Vidéke Kulturális Egyesület szervezésében hétvégenként összegyűlnek a magyar nóta kedvelői. Egy-egy nagykárolyi társaság lát vendégül egy-egy vidékbelit. Ezúttal a nagytemplom énekkara fogadta a kaplonyi Asszonykórust.

A nótás kedv igen hamar kikerekedett – előbb az összeszokott kaplonyiak nyűgözték le a tudásukkal és Mánc Imre tangóharmonikás, kórusvezető irányításával a többieket. De persze a károlyiakat sem kellett félteni, a Visnyai Csaba karnagy vezette Kalazanci Szent József római katolikus templom énekkara szintén jóféle muzsikaszóval kedveskedett. És, aki már hallott Gnándt Árpádról, vagy, aki már hallotta őt, nos, az sejti, miként folyt a nóták sora…

Kézenfekvőnek tűnik tehát, hogy a jövő héten lesz folytatás… A szervezők elképzelése ugyanis az, hogy nagykárolyi csoportok, baráti társaságok lássanak vendégül egy-egy vidékbeli társaságot. Jólelkű támogatóknak köszönhetően lesz egy kis harapnivaló – pogácsa –, hűs víz, valamint bor. Az „egyebekről” – azaz a jó- és a nótás kedvről – már a részvevőknek kell gondoskodniuk.

Tehát, amennyiben minden jól alakul, a következő vasárnap is sort kerítenek a rendezvényre. Erről időben hírt adunk. Érdeklődőket is szívesen látnak, ám arra kérik azokat, akik szívesen jelen lennének, hogy részvételi szándékukat előtte és időben jelezzék a nagykárolyi RMDSZ székházában.

Reklámok