Csak közösen sikerülhet

Valamiként gátat kellene szabni annak, hogy egyesek rombolják a város köz területeit. Hogy rendszeresen garázdálkodjanak… Egyeztetni kellene, és hatékonyabban együttműködni… Javaslat hangzott el a ma megtartott városi gyűlésen, mely értelmében közösen kellene egyfajta megoldási formát kidolgoznia az önkormányzatnak és az illetékes hatóságoknak.

Mărginean Éva tanácstag kongatta meg képletesen a vészharangot annak kapcsán, hogy például néhányan közmosdónak használják a köztéri kutakat; folytonosan szemetelnek szerte a központban; valósággal megszállják a parkokat, és azokban ordibálnak, civilizálatlanul viselkednek.

Mint okfejtésében elmondta, egyeztetett korábban az alpolgármesterrel, Keizer Lajossal, és meggyőződött arról, hogy az egymásra mutogatás nem elég, nem megoldás. Ugyanis hiába kérjük számon a helyi rendőrség tagjain, miért „tűrik” el mindezt – érvelt –, hiszen kis létszámú testület az övékké, három műszakban teljesítenek szolgálatot… Nem fogják tudni egyedül megoldani a mind kiállhatatlanabbá alakuló helyzetet.

Hogy valami megoldást találjanak, egyeztetni kell a különféle illetékes hatóságokkal, a rendőrséggel, a csendőrséggel stb. Kérte a tanácsbeli kollégáit, hogy ők is álljanak elő javaslatokkal. Illetőleg a felhívás bizonyára szól a város valamennyi lakosának. Keressék fel valamely tanácstagot, és osszák meg vele érdemi megoldási javaslataikat.

(megyeri)

Reklámok