Erős akaratú és alkarú urak (és hölgyek), figyelem!

Pénzdíjas karbirkózási, azaz szkanderbajnokságot tartanak Nagykárolyban. Ideje készülni! Az alkalom helyszíne a Joy Strand, időpontja: augusztus 12. A szervező: a nagykárolyi Bodybuilder Gym.

Beiratkozni a verseny előtt a helyszínen lehet, de bővebb tájékoztatással már előzetesen is szolgálnak a szervezők, keressék őket bizalommal.

A wikipédia szócikke szerint: „A karbirkózás vagy szkander a birkózás egyik fajtája; ír eredetet tulajdonítanak neki. Az győz, aki a másik csuklóját egy meghatározott vonalra vagy – műkedvelői szintnél maradva – az asztal lapjára szorítja.

A versenyzők állva vagy ülve, asztalra helyezett könyökkel indíthatnak (habszivacs alátét általában megengedett), és másik kezükkel az asztalba épített fogantyúba kapaszkodhatnak.

A csukló a rajtnál egyenes marad, úgy, hogy kilátszik a hüvelykujj bütyke, a vállak vízszintesen helyezkednek el az indításnál.

Súlycsoportok és nemek szerint szerveznek versenyeket belőle, nemzetközi szabályok szerint, ezek versenyenként eltérőek lehetnek.”

S hogy miért ajánljuk az erős alkarúak mellett az erős akaratúaknak? Nos, próbálja ki Ön is, majd meglátja… 🙂

Reklámok