Rövidesen kezdődhet a fényi út javítása is

A Mezőfény és Szaniszló közötti útszakasz aszfaltozásának elkezdését nem szeretné egy konkrét időponthoz kötni Pataki Csaba, nem szeretne ígérgetni. Mindazonáltal a Szatmár Megyei Tanács elnöke a Nagykárolyi Anziksz érdeklődésére megemlítette, hogy a tervezet szerint a jövő hét végére befejeződik a sződemeteri út felújítása, és kezdődhetnek az itteni munkálatok.

Mint hírül adtuk, tegnap megkezdődött a Tasnád–Sződemeter útszakasz (DJ195D) javítása, és ezzel egy időben a Batiz–Szatmárnémeti közötti terelőút javítása is.

Pataki Csaba kifejtette, hogy jelenleg a Nagykároly-vidéki településekhez vezető megyei rangú utak vannak a legrosszabb állapotban, ezért a jelenlegi két, a megye területén dolgozó útjavító munkacsoport közül az egyik folyamatos jelleggel ezeken a szakaszokon fog dolgozni az elkövetkező hónapokban. Így nemcsak az említett Nagykároly–Mezőfény–Szaniszló útszakaszt használók, hanem például Kaplony vagy Majtény körzetében autózók is heteken belül pozitív változásokat észlelhetnek majd az utak minősége terén.

Az eddigi késlekedések kapcsán a megyei önkormányzat vezetősége korábban kifejtette: „Szatmár megye 2015 óta áll útkarbantartási szerződés nélkül. Hosszú várakozás után ma végre aláírtuk a szerződést: a legrosszabb állapotú és a forgalmas utak kátyúzásával kezdünk.” Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke egész pontosan így fogalmazott: „Hosszú várakozás után végre kezdődhetnek az útjavítások a megyében! Nagyon örülök, hogy a bíróság döntése alapján bebizonyosodott, a Szatmár Megyei Tanács szakembereinek volt igaza. Ennél jobban örülök azonban annak, hogy az óvások és a bírósági eljárás után aláírhatjuk végre a szerződést, amely biztosítja a szatmáriak számára a közlekedés biztonságát.” A kivitelezőkkel folytatott egyeztetések lényege az volt, hogy folyamatosak lehessenek a rendbetételi munkálatok. A most megkezdett két szakaszt követően újabb ötöt kezdenek meg – ezek között az egyik a fényi út, azaz a 196 B jelzésű megyei út. A terv értelmében a jövő hét végére befejeződnek a sződemeteri úton a munkálatok, így kezdődhetnek az itteniek – fejtette ki az elöljáró.

Reklámok