Fejszés Laci szelfibarát betűsorral kedveskedett

A nagykárolyiak javában zajló fesztiválsorozatának egyik legtöbbször fotózott eleme az I ♥ Carei felirat. Ezt Fejszés László Miklós, a Nagykárolyi Kulturális Központ munkaközösségének tagja készítette. Persze, hogy megkérdeztük.

Több alapanyagból készült – tudtuk meg. Így préselt fűrészpor és Lindab-lemezből, polisztirén-lapokból stb. Hozzávetőleg két heti munkáját vette igénybe a 3 dimenziós betűsor kialakítása. „Ez az első alkalom, hogy ilyet csináltam, nyilván legközelebb már hamarabb fog sikerülni” – mondta.

2

Érdeklődésünkre kifejtette azt is, hogy előzőleg egyeztetett mátészalkai és nyíregyházi szakemberekkel. Az egyikük árajánlata 2500 eurót célzott meg, a másik még elképesztőbb összeget. Sokkalta ezt az összeget, ezért határozta el, hogy nekilát önmaga. Az alapanyagokat kellett mindösszesen megvásárolnia – nyilvánvalóan töredékáron jutott hozzájuk.

Egyesekben (például e sorok szerzőjében is) felmerült, hogy talán szerencsésebb lett volna több nyelven, így magyarul, németül is kiírni a város megnevezését. Felvetésünkre elmondta, hogy gyakorlati akadálya nincs ennek, a immár „recept adott”. Egyszerűen az az igazság, hogy igyekezett olyan betűsort tervezni, illetve kialakítani, amely nem túl hosszú, látványos, akár egy mobiltelefonnal készült képre is ráfér. Mint a tények bizonyítják, ebben a tekintetben jól kalkulált, hiszen feltehetően több ezer fotó készült a felirattal a háttérben.

Elmondta még, hogy legközelebb szeretne még nagyobbat készíteni, amelyre akár fel is szabad mászniuk a gyerekeknek. Úgy még „szelfi-barátabb” lenne a felirat. Hasonló betűsorokkal több városban találkozni, így például Debrecenben. Fejszés Laci amúgy az angliai Watfordban látott hasonlót, az ötletet onnét kölcsönözte.

Reklámok