Zárult a folklórfesztivál

Idő előtt zárult tegnap az első alkalommal megszervezett nagykárolyi folklórfesztivál. A vihar okán a szervezők a nagyváradi román néptáncegyüttes szolgálata közben le kellett fújják a rendezvényt. Egy későbbi előadó sem léphetett színpadra – ugyanakkor megígérték, hogy rövidesen ismét meghívják Nagykárolyba Sava Negrean Brudașcu énekesnőt.

Tehát vasárnap, augusztus 6-án zárult a kastélykertben Carei Fest 2017 keretében megszervezett Nemzetiségek Folklór Fesztiválja. Előbb a Nagykárolyi Szociális Központ Jurj népzenei zenekara állt színpadra. A szintén károlyi Ceatăra következett, ők Lucăceni-i énekesekkel kiegészülve erdővidéki dallamokat szólaltattak meg. Az est első fellépői a Nagyváradi Vergelul (Újévköszöntők) Együttes, ők bihari dalokkal és táncokkal szolgáltak. Az előadásukat azonban félbe kellett szakítani a vihar miatt. A kedvezőtlen feltételek miatt elmaradt Sava Negrean Brudașcu énekes fellépése is.

A nemzetiségi fesztivál szervezői: Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, Nagykárolyi Kulturális Központ, Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tanács támogatásával. Parnerek: Ardealul, Polipol, Alconor Company, König Metal, L’Art Hotel, Equus Egyesület, Joy Termálstrand. Az eseményt konferálta: Járay Zsanett és Adrian Ştefănuţi.

A folklórfesztivál mindenképpen sikeresnek minősíthető, vélhetően jövőre lesz folytatása. Íme, a szervezők képes beszámolói.

Reklámok