Úgy tűnik: hétfőn kezdődhet

Információink szerint hétfőn megkezdődhet végre a Mezőfény és Szaniszló közötti útszakasz aszfaltozása. Korábban nem akarta ezt konkrét időponthoz kötni Pataki Csaba. A Szatmár Megyei Tanács elnöke azonban többször is nyomatékosította: a sződemeteri út felújítását követően kezdődnek az itteni munkálatok.

Mint hírül beszámoltunk róla, a hónap elején megkezdődött a Tasnád–Sződemeter útszakasz (DJ195D) javítása, és ezzel egy időben a Batiz–Szatmárnémeti közötti terelőút javítása is.

A hétfői munkakezdést érdeklődésünkre valószínűsítette Brém László mezőfényi polgármester is. Mint mondta, hozzá is ezek az információk jutottak el. „Megértem, hogy mindenki türelmetlen, mindenki várja már, hogy jó úton közlekedhessen. Én is bízok benne, hogy a jövő héten elkezdődnek végre a karbantartási munkálatok” – nyilatkozta a polgármester.

Pataki Csaba előzőleg kifejtette, hogy jelenleg a Nagykároly-vidéki településekhez vezető megyei rangú utak vannak a legrosszabb állapotban, ezért a jelenlegi két, a megye területén dolgozó útjavító munkacsoport közül az egyik folyamatos jelleggel ezeken a szakaszokon fog dolgozni az elkövetkező hónapokban. Így nemcsak az említett Nagykároly–Mezőfény–Szaniszló útszakaszt használók, hanem például Kaplony vagy Majtény körzetében autózók is heteken belül pozitív változásokat észlelhetnek majd az utak minősége terén.

Az eddigi késlekedések kapcsán a megyei önkormányzat vezetősége korábban kifejtette: „Szatmár megye 2015 óta áll útkarbantartási szerződés nélkül. Hosszú várakozás után ma végre aláírtuk a szerződést: a legrosszabb állapotú és a forgalmas utak kátyúzásával kezdünk.” Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke egész pontosan így fogalmazott: „Hosszú várakozás után végre kezdődhetnek az útjavítások a megyében! Nagyon örülök, hogy a bíróság döntése alapján bebizonyosodott, a Szatmár Megyei Tanács szakembereinek volt igaza. Ennél jobban örülök azonban annak, hogy az óvások és a bírósági eljárás után aláírhatjuk végre a szerződést, amely biztosítja a szatmáriak számára a közlekedés biztonságát.” A kivitelezőkkel folytatott egyeztetések lényege az volt, hogy folyamatosak lehessenek a rendbetételi munkálatok. A most megkezdett két szakaszt követően újabb ötöt kezdenek meg – ezek között az egyik a fényi út, azaz a 196 B jelzésű megyei út. A terv értelmében a jövő hét végére befejeződnek a sződemeteri úton a munkálatok, így kezdődhetnek az itteniek – fejtette ki az elöljáró.

(Képeink a sződemeteri főhajtás napján készültek.
A kivitelezők az akkori rettentő kánikulában is dolgoztak.)

2

3

Reklámok