Felszerelésekre pályáznak

Két Doppler ultrahangkészüléket, illetve egy automatalabor-készüléket próbál meg határon átívelő projekt keretében vásárolni a városi kórház számára a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal – áll az intézmény tájékoztatójában.

a (2)

Legtöbb 200 ezer eurónyi támogatásra lehet pályázni a négy szomszédos ország számára meghirdetett határ menti európai uniós alapnál. A Szlovákia, Ukrajna, Románia és Magyarország közötti együttműködést célzó projekt keretében Nagykároly önkormányzata a városi kórház számára szeretne eszközöket vásárolni. Az egészségügyi intézmény menedzsmentje állapította meg, mire is van leginkább szükségük. A Doppler-vizsgálat mellett kiemelten fontosnak tartják az automata labort, mely a különféle elemzéseket az emberi hibafaktor kizárásával értékeli.

Az önkormányzat az úgynevezett Ro-Hu keretében is igyekszik bővíteni a kórház felszereltségét. A Románia és Magyarország határ menti együttműködésének élénkítésére meghirdetett pályáztatási csomag két kiírás található. Az első leginkább a nagy központoknak, például a megyei egészségügyi intézmények számára elérhető. A másodikban azonban kistérségek kórházai számára is lehet támogatást kérni. Kisvárdával közösen pályázna Nagykároly, és főként egy új röntgengépet szeretne vásárolni. A hozzávetőleg negyedmillió eurós felszerelés mellett a különféle kórházi osztályok hiánycikkeit szeretnék beszerezni. Például hasznos lenne az életfunkciókat monitorizáló készülékre, de lélegeztetőre is stb. Ezt a listát is a kórház vezetőségével közösen készítette el a helyhatóság egészségügyi igazgatósága.

Közlemény

a (3)

Reklámok