Látogatás az összetartozás jegyében

A nagykárolyi önkormányzat döntéseit meghozó testület szeptember elején viszonozza a látogatást, és a Békés megyei városban tartanak majd a helyiekkel közös gyűlést. Még az év elején, februárban ünnepelték meg azt, hogy immár negyed évszázada testvértelepülés Orosháza és Nagykároly.

Egy Nagykárolyból Orosházára elszármazott tanárembernek, néhai Fülöp Bélának köszönhető ez a kapcsolat, mely persze azóta iskolák, kulturális és sportegyesületek közötti együttműködéssel is bővült.

Februárban ünnepélyes keretek között a megállapodás meghosszabbításáról szóló határozatot írta alá Dávid Zoltán orosházi, valamint Kovács Jenő nagykárolyi polgármester. Közös gyűlést is tartott a két település önkormányzati döntéseit meghozó testülete a Károlyi-kastélyban otthonra lelt alkalmon. Mintegy az akkori látogatás viszonzása lesz a szeptember eleji – fejtette ki Kovács Jenő.

A polgármester a Nagykárolyi Anziksznak elmondta, hogy érzése szerint mindkét fél számára hasznos a testvérvárosi kapcsolat. Reményei szerint a Nagykárolyi Helyi Tanács tagjai közül minél többen részt vesznek az orosházi látogatáson, hiszen ezzel is lehet mélyíteni az együttműködést. Mint fogalmazott: van mit tanulnunk az orosháziaktól. A hozzávetőleg másfélszer nagyobb város ipara átalakult, és jelentősen bővült az utóbbi években, évtizedekben, ám sikerült megtartani az előző korszakban kiépített nagyipari vállalatokat is. Akárcsak Nagykárolyban és vidékén, Orosháza környékén is a mezőgazdaság a legalapvetőbb iparág, ugyanakkor a turizmusra ott is nagy hangsúlyt fektetnek – utalt az elöljáró, miben is lehetne élénkíteni az együttműködést.

Reklámok