Tisztelt mezőfényiek!

Kicsivel több, mint egy év telt el azóta, hogy megkezdte munkáját a község újonnan megválasztott vezetősége. Szeretném összegezni azokat a terveket, amelyek megvalósításra kerültek, ugyanakkor ismertetni a további célkitűzéseinket – írja közleményében Brém László mezőfényi polgármester.

Voltak kisebb, illetve nagyobb beruházásaink, ezeket szeretném a megvalósításuk sorrendjében ismertetni. A központban kezdtük meg a tevékenységünket a Polgármesteri Hivatal homlokzatán lévő óra cseréjével, majd a kiöregedett tuja fák helyére fiatalokat ültettünk, ezzel egyidejűleg megkezdtük a templom és a kultúrotthon mellett lévő parkoló kialakítását is, amit befejeztünk, hogy a központ minél zöldebb és rendezettebb legyen. A következő projektünk a gyerekek körében közkedvelt játszótér kialakítása volt, amit a térfigyelő rendszer beszerelése követett.

2

A választási programom pontjai között szerepelt, hogy a községben eseménydús kulturális életet akarok. Éppen ezért megújítottuk a Fröhlich Sport- és Kulturális Egyesületet, amely egyre aktívabb és számos programot kínál a falu minden korosztályának, főként a fiataloknak. Az a vágyunk, hogy a fiatalok érezzék itthon magukat Mezőfényen, ők is arra törekedjenek, hogy a helyi sport- illetve kulturális élet aktív tagjaivá váljanak, jelenlétükkel színesebbé tegyék azt. A megvalósult programok közül kiemelném a koncerteket, a bábelőadást, a Mezőfényi Nyárindító Fesztivált, illetve a Lovasnapot. Ezeken az alkalmakon szép számmal jelen voltak a fényiek, és jól érezték magukat, ami azt bizonyítja, hogy igen is szükség van ezekre a rendezvényekre.

Egy másik fontos beruházásunk a közvilágítás modernizálása volt. Ígéretünkhöz híven megkezdtük a szabadidőpark több lépcsős kialakítását is, amelynek első lépése a műfüves multifunkcionális pálya létrehozása volt.

Az őszi időszakban szeretnénk befejezni az úgynevezett skateparkot, és minél hamarabb elkezdeni a régi kultúrotthon felújítási munkálatait, a mezei utak javítását, illetve a téli időszakban folytatjuk a már megkezdett megyei út menti árkok tisztítását.

A vidékfejlesztési program keretén belül pályáztunk és megnyertünk a község számára 10,4 millió lejt, amelyből felújításra kerül a csanálosi utca teljes egészében, valamint vízelvezető árkokat, járdákat, bejáratok és hidakat építünk az egész község területén, amelyeket már kora tavasszal szeretnénk elkezdeni.

Végezetül a legfontosabb és mindenki által nagyon várt projektünket említeném meg: megkezdődtek a megyei út felújítási munkálatai, amelyek várhatóan szeptember végére befejeződnek, ehhez szeretnék néhány gondolatot fűzni: nehéz időszakon vagyunk túl, sok elvárásnak kellett megfelelnünk és rengeteg kihívást sikerült megoldanunk, sokszor támadtak bennünket és nem hittek az ígéreteinknek, számos gúnyos megjegyzés és álmatlan éjszaka ellenére bíztunk abban, hogy valóra válnak a terveink és a bizakodva és emelt fővel mehetünk előre, hiszen még rengeteg tervünk van, amit meg kell valósítsunk.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a RMDSZ helyi, valamint a megyei vezetőségnek, Pataki Csabának, a megyei tanács elnökének és csapatának, illetőleg a polgármesteri hivatal dolgozóinak, akik segítenek a munkámban, hogy ezek a projektek megvalósulhattak szebbé téve községünket.

Tisztelettel,

Brém László polgármester”

Reklámok