Ügyeljünk a zöldövezetekre

Idén is elszállítja a kerti lombhulladékot a Nagykárolyi Közterület-fenntartó Vállalat. Október 15-étől fognak hozzá, akkor kezdik meg a porták elé kihelyezett, kötegekbe rendezett gallyak, ágak, levelek elhordását.

Közleményükben hangsúlyozzák, hogy természetesen időben tájékoztatnak majd arról, hogy melyik utcában mikor zajlik majd a kerti hulladékok elhordása. Addig is kérik a lakosság megértését. Továbbá abban is bíznak, hogy addig nem helyezzük ki a már felgyülemlett hulladékot a közterületre.

Érdeklődésünkre Adorján Csaba, a közterület-fenntartó vállalat vezetője elmondta, hogy az aszfaltozási munkálatok előtt tisztítják meg a terepet. Jelenleg éppen a nagykárolyi Porumbeilor utcában, valamint a városhoz tartozó Ianculești településen. Korábban Kovács Jenő polgármester kifejtette, hogy a költséghatékonyság, illetve a normalitás megtartása a nagykárolyi önkormányzat célkitűzése. Ennek szellemében a város közterületfenntartói a munkálatokat kivitelezését elnyerő vállalkozás tényleges munkakezdését megelőzően némileg rendbe teszik az utakat. Mint az elöljáró nyomatékosította, sokkal kedvezőbb ez így a városi kassza számára.