A szerelem bálja Nagykárolyban

Júlia-bált szervez idén is, immár a harmadik alkalommal a Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség. Ezúttal is az épülő új református templom, a Kálvin-központ, illetőleg óvoda építésének támogatása érdekében rendezik a bált.

1

Hogy miért éppen Júlia-bál? Azért, mert 1846-ban ez idő tájt, szeptember 8-án ismerte meg Nagykárolyban, az Aranyszarvas-fogadóban Petőfi Sándor költőnk az ő későbbi feleségét, Szendrey Júliát.

A szokásokhoz hűen az idei bálnak is két fővédnöke van, egy egyházi és egy világi: Forró László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület főjegyzője, püspökhelyettese, illetve Fülöp István, a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője, a Szatmár határok nélkül elnevezést viselő rendezvények főszervezője, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke.

Mint Tolnay István kertvárosi parókus lelkész, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese elmondta, mindenkit szeretettel várnak a bálra, mindenkit, aki szívesen támogatja az egyházközség törekvését. Ennek jegyében szabták meg a 120 lejes belépti díjat. Természetesen azon túl is lehet majd adakozni, és lesz tombolajegy-sorsolás is. A részvételi szándékot jelezni, illetőleg a belépőt váltani a kertvárosi lelkészi hivatalban lehet. A bálra szeptember 8-án, pénteken kerül sor, helyszíne pedig a Motel vendéglő.

A kulturális programkínálat kapcsán a szervező elmondta, hogy Erdei V. József debreceni előadóművész fog versmondással kedveskedni, továbbá a bál során ő fog konferálni. Zeneszóval szolgál majd a nagykárolyi régizene-együttes, a Carmina Renascentia; a Debreceni Csokonai Színház énekesei, köztük a nagykárolyi Deák Emőke és Kovács Levente, továbbá Balogh József. A cívis városból érkezők operettslágereket fognak előadni.

Reklámok