Énekszóval érkeznek

Mátészalkai kórus vendégszerepel vasárnap Kaplonyban. A Zenebarátok Kamarakórusának tagjai a Szent Antal római katolikus templomban fognak énekelni, és a vendéglátóik is, azaz a Páter Szabó Dömjén Vegyeskar tagjai is énekszóval üdvözlik a délután 5 órakor kezdődő alkalmon a vendégeiket.

A világháló szerint a mátészalkai Zenebarátok Kamarakórusa 1993-ban alakult, létszáma jelenleg 32 fő, akik valamennyien aktív dolgozók: pedagógusok, köztisztviselők, orvosok. Támogatóik segítségével sikerült évről évre egyre több szakmai sikert elérni. Gyakran megkérdezik tőlük: mi tartja össze a tagokat? Nem más, mint az éneklés öröme, a baráti kapcsolatok, a hangversenyek élményei, az elismerések és a vállalt feladatokért érzett felelősség. Repertoárjukat a gregoriántól napjaink kórusmuzsikájáig rövidebb terjedelmű motetták, madrigálok, népdalfeldolgozások alkotják, elsősorban „a capella” kórusok, néhány zongorakíséretes művel gazdagítva.

Jelentősebb elismeréseik, sikereik a következők: 2002-ben KÓTA ARANY minősítés; 2003-ban a budapesti Páter Tamás Alajos Alapítvány országos Zenei Pályázatán elért I. helyezés a felnőtt kórusok kategóriájában; 2004-ben NÍVÓDÍJ és karvezetői különdíj a II. Nagykállói Kállai Kettős Kórustalálkozón; 2005-ben a budapesti Páter Tamás Alajos Alapítvány országos Zenei Pályázatán elért II. helyezés felnőtt kórusok kategóriájában. A kórus vezetője és alapító karnagya Balogh Ferencné, általános iskolai tanár, akit Mátészalka Város Önkormányzata a közművelődésben betöltött aktív szerepvállalásáért 2007-ben Pro Urbe díjjal jutalmazott.

Többéves és élő a kapcsolat a szalkai és a kaplonyi kórus között – tudtuk meg Máncz Dezső kórustagtól. Utóbbiak is többször is felléptek már a mostani vendégeiknél. Aki teheti, jöjjön el vasárnap délután (is) a templomba, s gyönyörködjön a kórusművekben.

Reklámok