Összekötő kapocs: az íjászat

Immár a harmadik alkalommal vett részt a téglási városok közötti íjászversenyen a nagykárolyi Corvus Regia Íjászegyesület. Az előző hétvégén megtartott rendezvényen 28 csapat tagsága mérte össze a tudását, érkeztek a Kárpát-medencéből (Románia, Szlovákia, Magyarország), illetőleg közép-Ázsiából (Kazahsztán és Mongólia).

Mindegyik csapat 5+1 fővel vett részt (5 íjász és egy kísérő / zászlóvivő). A hivatalos kísérő feladatát Hágó Nándor helyi tanácstag látta el.

Péntek este szertűzgyújtással vette kezdetét az esemény, melyet a Turáni Sólyom Hagyományőrző Egyesület szervezett, s melynek otthonaként a helyi Degenfeld-kastély szolgált. Zárásként, az ősök szokása szerint tüzes veszőkkel meggyújtották a „napkorongot”. A következő napon megvizsgálták és pontozták a csapatok öltözékeit. A 28 csapat 22 különböző nehézségű feladatot teljesített a nap során. A pontszámok alapján a károlyiak a 25. helyen végeztek. Közben persze egyéb látványosságokon is lehetett ámuldozni: a törökországi Edirnéből (egykoron: Drinápoly) hastáncosok jöttek, és jelen voltak az egri számszeríjászok is.

Reklámok