Koncertben teljesedett ki a kórusbarátság

Isten ajándéka az éneklés képessége – mutatott rá Tímár Sándor Asztrik OFM. A kaplonyi ferencesek házfőnöke, a Szent Antal-templom plébánosa a vasárnap délután megtartott „baráti kóruskoncerten” szólt a szépszámú egybegyűlthöz. A Mátészalkai Zenebarátok Kórusa látogatott el a kaplonyi Páter Szabó Dömjén Vegyeskarhoz. Mindkét énekkar kis összeállítással örvendeztette meg a jelenlévőket.

A ferences szerzetes üdvözlő beszédében arra intette a kórusok tagságát, hogy becsüljék meg a továbbiakban is a „kis hangszert”, mely a torkukban található. Értékeljék ezt a csodát, mégpedig a mindannyiunk nagy örömére.

2005 karácsonyán egy nagykárolyi kórustalálkozón ismerkedett meg egymással a két énekkar. Azóta rendszeresen lépnek fel együtt, s egymást is meg-meglátogatják, de például közösen látogattak el a csíksomlyói kegytemplomhoz.

Előbb a szalkaiak álltak elő összeállításukkal – a műértő publikum állva tapsolta a templomi környezethez illő művek szakavatott előadását. A kaplonyiak következtek – ifjú karnagyuk, Baumgartner Márk irányításával énekeltek (de természetesen jelen volt a kórusok közötti barátságot kezdeményező korábbi kaplonyi karnagy, Jónucz Alfonz is). Odaadásukat, hogy hitükből erőt merítve énekeltek, szintúgy tapssal méltatta a publikum.

Az énekkarok együtt is énekeltek, majd szeretetvendégség keretében mélyítették a sokéves barátságot.

Reklámok