Konzuli nap Nagykárolyban

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa szeptember 13-án, szerdán kihelyezett konzuli napot tart a nagykárolyi RMDSZ-székházban (Kölcsey Ferenc utca 2 szám) 11 órától 15 óráig. A fogadónap elsődleges célja az egyszerűsített honosítási kérelmek átvétele, illetőleg egyéb állampolgársággal kapcsolatos ügyek ügyintézése, előzetes egyeztetés alapján.

Legutóbb száznál is több embernek segédkeztek a magyarországi állampolgársággal kapcsolatos ügyintézésben. Akkor a Romániai Magyar Demokrata Szövetség nagykárolyi székházában, azaz az Eurotrans Alapítvány területi irodájában ötvenhárom honosítási kérelmet nyújtottak át Magyarország kolozsvári főkonzulátusa munkatársainak.

Ez a szám azt jelenti, hogy nyolcvanhárom személy igényelte a könnyített honosítást. Tizenhárman az úgynevezett klasszikus anyakönyveztetéssel kapcsolatos ügyeiket intézték a kihelyezett konzuli napon. Ez pedig azt jelenti, hogy ők már egy ideje rendelkeznek a magyar állampolgársággal, és a magyarországi hatóságokkal közölték a különféle anyakönyvi változásokat – például születés, elhalálozás, házasság, netán válás stb. A főkonzulátus munkatársainak hatvanhat anyakönyvi kivonatot is átadtak, de egyéb konzuli ügyeket is intéztek a nagykárolyiak, illetve a környékbeliek, így többen igényeltek Magyar igazolványt, illetve pótfüzetet.

A konzuli napon kizárólagosan előzetes egyeztetés révén lehet részt venni! Arra kérik az érdekelteket, hogy minél hamarabb egyeztessenek, keressék fel az Eurotrans Alapítvány területi irodáját.

Reklámok