Közművesítenek a város szélén

Jól, akár úgy is lehet fogalmazni, hogy várakozáson felül jól haladnak a munkálatokkal a nagykárolyi Porumbeilor utcában. Hozzákezdtek ugyanis a csatornázás kialakításához, ami után ebben az utcában is aszfaltozni fognak.

a (3)

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal közleményében tudatják, hogy a múlt hét óta kialakították a szennyvizet elvezető rendszer főgerincét. Ebben segédkeztek a közterületisek is. A munkálat ezen szakaszát ma, holnap, legkésőbb holnapután befejezik. Utána nekikezdenek a portákhoz vezető csatlakozók kialakításához, majd az esővizet elvezető rendszert alakítják ki, illetve csatlakoztatják rá a fővezetékre. Legkésőbb két héten belül megkezdődhet tehát ebben az utcában is az aszfaltozás.

Mint beszámoltunk róla, a város szélén lévő utcácskában a kivitelezés igen nehézkes, mivel kifejezetten alacsonyan fekszik az utca, ráadásul agyagos, rossz a talaj.

a (2)

Az önkormányzat közleményében az szerepel, hogy 1,30 méter mélyre kell lehelyezni a vezetékrendszert, mely másfél méteres ejtéssel érkezik majd be az Ecoului utcára. Utóbbinál több mint két méter mélyen húzódik a rendszer, és ahhoz kell bekötni az újat. A Porumbeilor utcán jelenleg is nagyon nagy a talajvíz, például a Nagykárolyi Közterület-fenntartó Vállalat munkásai arról számoltak be, hogy kétméteres mélységben közel egy méteres a víz. A talaj ennek okán rogyadozik, azaz a nyomtávon végig ki kell támasztani. Az utcába a vízvezetéket már korábban bekötötték. Előbb vasalapú volt, amely nagy veszteséget okozott, azt pár éve korszerűbbre cserélték. A cél az, hogy mire ideérnek az aszfaltozás kivitelezői, rácsatlakoztassák ezt a városszéli utcát is a közművesítési hálózatra.