Aszfaltoznak Nagykárolyban

Minden korábbinál nagyobb mértékben zajlanak a munkálatok – ezt tudjuk, látjuk. Nem árthat azonban, ha a számok nyelvére fordítjuk mindennek a mennyiségét.

Az önkormányzat közleményében emlékeztetnek, hogy három ütembe sorolták az aszfaltozást (illetve egész pontosan van még térkövezés is). Az első ütem első részében 67 ezer négyzetméternyi közepesen rossz út újraaszfaltozását tervezték el, valamint 19 ezer nm-nyi nagyon rosszét. A második rész keretében köves utcákat aszfaltoznak, 48 ezer nm-nyit, illetve Ianculești faluban 7600 méternyit. Ugyanennek az ütemnek a harmadik részében 10 ezer méternyi földes utat aszfaltoznak le, valamint a várost kettészelő főút két végét. A negyedik részbe 25 ezer négyzetméternyi járdafelület rendbetételét célozták meg.

A második ütem 35 ezer négyzetméternyi útfelület aszfaltoznak újra – gyakorlatilag a Szőlőst, valamint 18 877 négyzetméternyi járdafelületet térköveznek. A harmadik ütem 3,3 kilométer út újraaszfaltozását, néhol pedig aszfaltozását jelenti (ott, ahol már nincs, vagy korábban sem volt aszfalt).

Az első ütemből egyelőre nem végezték el a főút két végének rendbetételét – várhatóan a jövő héten aszfaltoznak a Coșbuc és a Porumbeilor utcákban; az eltervezett járdafelületek aszfaltozását 40 százalékban valósították meg. A kettes számmal jelzett ütembe sorolt utcákat felkészítették az aszfaltozásra, és megkezdték a 6 centiméteres aszfaltszőnyeg felhelyezését. Hozzákezdtek a járdák térkövezéséhez is, rövidesen az Avram Iancu-szobrot körülvevő téren fognak zajlani a munkálatok. A 3-as ütembe soroltak esetében előbb alapoznak, majd utána történik meg az aszfaltozás. Jelenleg a Teremi út bal oldalán zajlanak a munkálatok.

A munkálatokat szeptember hónap végéig kell befejeznie a kivitelezőnek. Több olvasónk is kérdezte, hogy a csatornafedelek aszfaltmagassághoz történő igazítása kinek a feladata. Nos, megkérdeztük, s az 1-es ütembe foglaltak értelmében a kivitelezőé. Ezek a munkálatok szintén folyamatosan zajlanak, azonban nyilván időigényesek – tudatták.