Járható az út Fény felé

Hamarosan foltozási munkálat kezdődik Kaplonyban is. Mint Nagy Szabolcs megyemenedzser az Anziksznak elmondta, a megyei önkormányzat szakemberei rövidesen felmérik az útszakasz járhatóvá tételéhez szükséges munkamennyiséget, majd utána kezdődhet is a kivitelezés. Később, a Helyi Fejlesztési Országos Program (román betűszóval: PNDL) keretében valósítják meg az átfogó felújítást.

Járható tehát a Nagykárolyt Mezőfénnyel összekötő út. A kivitelezők jelenleg is dolgoznak a Mezőpetriig húzódó szakaszon, azaz Nagykároly, Fény, Bere, Csomaköz, Szaniszló és Petri között. Kisebb szakaszokat hagytak ki, de ott is rövidesen elvégzik a munkálatokat.

Ezzel párhuzamosan a Szaniszló és Újmárna közötti úton, illetőleg az Érkőrös–Királydaróc–Nagymajtény útszakaszon is dolgoznak.

Információink szerint rövidesen megkezdik a Nagymajtényt a Kraszna-híddal, azaz a Szatmárnémetit és Nagyvárad közötti főúttal összekötő szakasz rendbetételét – ott sajnos jelenleg gyakorlatilag járhatatlan az út. Ezen kívül a megye egész területén zajlanak, vagy rövidesen megkezdődnek a munkálatok. A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Pataki Csaba nemrégiben nyilatkozott az Anziksznak.

Reklámok