Meleg ételt biztosítanak

Rövidesen visszaállnak a Nagykárolyi Szociális Étkezde munkatársai a szokványos menetrendre, azaz napi több mint négyszáz ételt készítenek.

Az önkormányzat közleményéből kiderül, hogy a szünidő során „mindösszesen” 120 adagot állítottak elő, azon nyugdíjasoknak, akik jövedelme döbbenetesen csekély. Ezen kívül naponta további 100 porció hideg ételt az arra rászoruló gyerekeknek. Utóbbiak a jövő héttől megkezdik a tanévet, így ismét meleg ételt fognak kapni. A hétfőn kezdődő tanévben napközi étkezdét tartanak majd fent az 1-es számú általános iskolában – oda is a szociális konyha munkaközössége fogja biztosítani az ételt.

Az adagok jelentős részét kiszállítják – például a különféle központokba –, míg páran az étkezdében fogyasztják el az élelmet.

Kovács Jenő polgármester a legutóbbi rendes havi tanácsülésen beszélt a szociális konyha működéséről, mégpedig annak apropóján, hogy a testület jóváhagyta a helyhatóság szerkezeti felépítésének módosítását. Négy új munkahely létesült. Mindannyi a konyha keretében. Illetve, mint a polgármester pontosított, nem is újak, hanem a korábbi egyéni vállalkozói szerződést alakították át. A 1-es számú iskolában a továbbiakban napközis étkeztetésre is lesz lehetőség. Amihez szintén szükséges a személyzet. Mint az elöljáró nyomatékosította, az önkormányzatnak célkitűzése, hogy támogassa a nehéz körülmények között élő gyerekeket. Ennek pedig alapfeltétele az, hogy ételt adjanak nekik. Ezzel lehet elérni, hogy rendszeresen járjanak az oktatási intézményekbe. S mint hozzátette, a pedagógusok munkája is megvalósíthatóbb ezáltal.

Reklámok