Tasnádiak figyelem: jön a Polipol!

Állásbörzét tart pénteken Tasnádon a Polipol Mobila Kft. Az alkalom helyszíne a helyi művelődési ház. Minden álláskeresőt szívesen látnak, egyénre szabott tájékoztatással szolgálnak. Munkahelyet keresel? Szeretnél közelebb lenni a családodhoz? Kíváncsi vagy a munkaerőpiac újdonságaira? Arra, hogy milyen lehetőségeid lennének? Az önéletrajzoddal érkezz, és közösen megtaláljátok, mi a számodra leginkább megfelelő hely a Polipol csapatában.

Egyébként kapacitás tekintetében is összemérhető lassacskán a mezőfényi telephelyű Polipol-üzem a lengyelországi társaival. Az ultramodern technológiát a manufakturális hagyományokkal elegyítő vállalat ugyanis ismét nagy befektetést hozott erre a vidékre. A nyár elején a megye kormánybiztosa látogatott el mindezt szemrevételezni.

A Polipol Mobila Kft. üzemében egyeztettek mindenekelőtt. Darius Filip prefektuson kívül meghívták az alkalomra a vállalat itteni üzemének két különösen fontos önkormányzatát, egész pontosan azok vezetőit, Kovács Jenő nagykárolyi polgármestert, valamint Brém László fényi elöljárót. Szintén részt vett a beszélgetésen Călin Durla, Szatmár megye főtanfelügyelője – mindez persze nem véletlenül, de erről később…

Kis filmecskét mutattak be a közintézményi vezetőknek, illetőleg a sajtósoknak. Ebben többek között megszólalt a vállalat alapítója, majd az itteni vállalat két vezető igazgatója, Knecht Csaba és Dan Brumboiu ismertette, hogy a Polipol nemzetközi cég keretében 7 ezer ember keresi meg a mindennapit. A németországi Rahdenből indult vállalatnak immár Lengyelországban több helyen, illetőleg itt, Szatmár megyében is van üzeme. A számok nyelvén szólva: európai szintén az övéké a második legnagyobb kárpitos gyártási egység.

Alapelvei vannak a cégnek, mind nemzetközi értelemben – ezt talán a jeligéjük, „ember és bútor” jelzi legjobban –, de helyben is. Így – a teljesség nélkül – hangsúlyt kap a törvényi előírások betartása; egymás megbecsülése, azaz a kollegialitás; elősegítése a munkatárs fejlődésének; az újítások, az észszerűsítések felé való nyitottság; a felelősség, a döntések következményeinek felvállalása; az, hogy mindenkoron minőségi munkára törekedjenek; egymás munkájának a megbecsülése, ugyanakkor őszinte hozzáállás; odafigyelés; bizalom a többiekben; valamint a proaktivitás. Mindezt igyekeznek nem amolyan üres, ám jól hangzó szólamokként kezelni, hanem beültetni a tényleges dolgos mindennapokba. Teszik ezt annak jegyében, hogy a termelés hatékony legyen. Aminek ugye alapfeltétele a jó közösség, amely kialakulásához elengedhetetlen ez a filozófia.

Mindez a „történet”, azaz, hogy Mezőfény határában 18 hektáros területet vásárolt ez a vállalat, hogy 40 ezer négyzetméternyi csarnokokat emeltetett fel a semmi közepén, hogy jelenleg napi 55 kamionnyi egyéni megrendelésre elkészített sarokülőt állít elő, és rövidesen akár 100 kamionnyit fog, nos, mindez természetesen igazi gazdasági tevékenység. Befektetéssel, elképzeléssel, megvalósítással, és persze haszonnal.

Mint az a kerekasztal-megbeszéléssé átalakult alkalmon elhangzott, mindegyik félnek érdeke, hogy továbbra is életképes legyen ez a beruházás, sőt, fejlődjön is. Egyaránt a sok száz alkalmazottnak, a jelentős adóbevételre szert tevő önkormányzatoknak, illetőleg a vállalkozásnak. Ennek jegyében történnek távlati célú beruházások. Például az igazi szakképzés – az úgynevezett németországi rendszerű duális oktatás – meghonosítása Nagykárolyban és vidékén. Amelyben jelentős szerepet vállal magára a Polipol Mobila Kft. Ugyanakkor minél hamarabb megoldást kell találni az üzemet a várossal összekötő út felújítására, hiszen mint más könyékbeli utak, ez is egész egyszerűen járhatatlannak minősíthető – értettek egyet a jelenlévők. Felmerült annak a kérdése is, hogy aggasztó mértéket ölt a nyugatra való elvágyódás, hogy kevés a szakképzett munkavállaló. Mint mondták, a duális rendszerű képzés ebben a vonatkozásban is megoldást jelenthet, hiszen manapság egy jól teljesítő szakember bére akár meg is haladja az értelmiségi munkakört betöltőekét.

A vállalat vezetői az elképzeléseiken és a cég szellemiségén kívül ismertették magát a folyamatot – és ezt meg is mutatták. Azt, amiként a fokozottan gyulladásveszélyes szivacs-feldolgozó csarnok elkülönül a fafeldolgozótól vagy az ágykeret-összeállítótól, majd a varrodai részlegen túljutva és a felragasztás folyamata után egyre inkább felismerhető lesz az új bútordarab. A fényi üzemben amúgy elsősorban a 30 és 50 év közöttiek elvárásainak megfelelő, egyéni szinten megtervezett garnitúrákat állítanak elő, és az üzem végső csarnokában helyeznek fel egy-egy tehergépjárműre, hogy az a megrendelést követő legkésőbb hat héten belül a tulajdonosát szolgálhassa, kényeztethesse.

Reklámok