Rövidesen aszfaltozhatnak a város szélén is

Alapoznak már a nagykárolyi Porumbeilor utcában. Az önkormányzat közleményében tudatja, hogy az alapozás kialakítását is a közterületisek végzik. Előzőleg a vízszolgáltatóval közösen lefektették a víz- és szennyvízrendszert. Előreláthatóan a jövő hétre be is fejezik az alapozási munkálatokat. Utána itt is megkezdődhet az aszfaltozás.

a (2)

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy jól, akár úgy is lehet fogalmazni, hogy várakozáson felül jól haladnak a munkálatokkal a nagykárolyi Porumbeilor utcában. Előbb kialakították a szennyvizet elvezető rendszer főgerincét. Ebben segédkeztek a közterületisek is. Utána nekikezdtek a portákhoz vezető csatlakozók kialakításához, majd az esővizet elvezető rendszert alakították ki, illetve csatlakoztatták rá a fővezetékre. A város szélén lévő utcácskában a kivitelezés igen nehézkes, mivel kifejezetten alacsonyan fekszik az utca, ráadásul agyagos, rossz a talaj.

a (3)

Az önkormányzat közleményében az szerepel, hogy 1,30 méter mélyre kellett lehelyezni a vezetékrendszert, mely másfél méteres ejtéssel érkezik majd be az Ecoului utcára. Utóbbinál több mint két méter mélyen húzódik a rendszer, és ahhoz kell bekötni az újat. A Porumbeilor utcán jelenleg is nagyon nagy a talajvíz, például a Nagykárolyi Közterület-fenntartó Vállalat munkásai arról számoltak be, hogy kétméteres mélységben közel egy méteres a víz. A talaj ennek okán rogyadozik, azaz a nyomtávon végig ki kell támasztani. Az utcába a vízvezetéket már korábban bekötötték. Előbb vasalapú volt, amely nagy veszteséget okozott, azt pár éve korszerűbbre cserélték. A cél az, hogy mire ideérnek az aszfaltozás kivitelezői, rácsatlakoztassák ezt a városszéli utcát is a közművesítési hálózatra.

Reklámok