Hozzákezdenek a főút felújításához

– Forgalomkorlátozásokra kell számítsunk hétfőtől kezdődően – tudatja Kovács Jenő nagykárolyi polgármester. Megkezdődnek ugyanis a vasút és a Zsinór utca közötti szakaszon a főút rendbetételi munkálatai. – Előre is elnézést kérek a kellemetlenségekért. Útszűkítésre is számítsunk, és bizony az is előfordul majd, hogy az alapozás miatt az egész utat le kell zárnunk – tette hozzá.

Az elöljáró kifejtette még, hogy a város másik végén, azaz a MOL-kút és az egykori Maros, ma Mioriței utca közötti szakaszon is rövidesen hozzákezdenek a munkálatokhoz, melyek elvégzése körülbelül három hetet fog tartani. Mint kifejtette, a kellemetlenségek ellenére el kell végeztetni ezt a felújítást, hiszen ezáltal javulhat az út minősége.

Tulajdonképpen szintén a főút felújításához kötődik az a projekt, melyet szerdán nyújtanak be kormánytámogatás végett. Ebben a városi mobilitás növelését tűzték ki célul. Ennek keretében szeretnének elektromos autóbuszokat vásárolni, illetve kerékpárutakat kialakítani. Mint a polgármester nyomatékosította, egyszerűen ilyen „csomagolásban” van esélye arra a városnak, hogy felújíthassa a Nagykárolyt ketté szelő főutat. Országos támogatást ugyanis kizárólag úgynevezett környezetóvó beruházásokra lehet kapni. Nagykároly városa természetesen megpróbál élni a lehetőséggel. Hogy a pályázatcsomagot időben, lehetőleg mások előtt leadhassák hétfőre rendkívüli tanácsülést hívott össze a városvezető.

2

Reklámok