Az elméleti nyert, illetve mindenki nyert

Gólokban gazdag mérkőzéseket tartottak idén is a nagykárolyiak középiskolások számára kiírt labdarúgó-bajnokságán. Immár a huszadik alkalommal szervezte meg a Simion Bărnuțiu Műszaki Líceum a tornát, amelynek ezúttal is célkitűzése volt a sport ápolása mellett az oktatási intézmények közötti kapcsolattartás mélyítése.

Ennek szellemében idén is jöttek magyarországi csapatok, mégpedig a nyíregyházi Lippai János Mezőgazdasági Szakképző Iskola, illetve a fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola látogatott el. A négy nagykárolyi középiskola csapata vett részt – jelesül az Elméleti Líceum, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum, a Iuliu Maniu Szaklíceum, illetőleg a házigazda Bărnuțiu-középiskola.

Két csoportba osztották az alakulatokat. Eredmények: A csoport – Bărnuțiu–Kalazanci: 5-4, Kalazanci–Lippai: 0-4, Bărnuțiu–Lippai: 2-4. B csoport – Elméleti–Maniu: 2–1, Elméleti–Móricz: 3–1, Móricz–Maniu: 0-0. A bronzmeccsen: Bărnuțiu–Maniu: 2–1, a döntőben pedig: Lippai–Elméleti: 2–3.

A díjak átadását megelőzően arról beszéltek, hogy remélhetőleg mindahány résztvevő gazdagodott a közös sportélmény révén. Ugyanis ez a lényeges, ez a tényleges győzelem. A torna gólkirálya egyébként Ráduly Róbert lett (Lippai János Mezőgazdasági Szakképző Iskola), a legjobb hálóőrnek Preg Dánielt választották a szervezők (nagykárolyi Elméleti Líceum), a legjobb, a legtechnikásabb játékos pedig Flaviu Gliguța. A torna valamennyi mérkőzésén Marius Botan látta el a sípmesteri feladatot.

Érdeklődésünkre Gindele Tibor főszervező, a Bărnuțiu-intézmény tanára korábban elmondta, hogy érzése szerint focitudásban érezhető a fejlődés az utóbbi években. A mostaniak mindenképpen legalábbis felvennék a versenyt a 18 évvel ezelőttiekkel. Hangoztatta ő is, hogy a torna szerepe ezen túl az is, hogy a tudás összemérésére lehetőséget biztosítson. Merthogy jó egyet focizni!