1,2 millió euróból fejlesztenék a kórházat

– A kisvárdai és a nagykárolyi kórház együttműködik abban, hogy azokra a területekre, amelyekben a két egészségügyi intézmény hiányt szenved, európai uniós forrásokat szerezzünk meg – nyilatkozta a Felső-Szabolcsi Kórház főigazgatója, Hegyi Henrik.

A szakember hozzátette: – Kiváló alkalom arra, hogy a két kórház együtt dolgozzon, az, hogy megnyíltak azok a pályázati felületek, amelyek a határon átívelő együttműködéseket segítik és támogatják. Az elmúlt évben már több alkalommal egyeztettünk, és most egy olyan megbeszélésen vagyunk túl, amelyen véglegesítettük a pályázati tartalmat szakmai szempontból. Kigondoltuk a költségvetési számot, a pályázati időtartamot, és elkezdjük a konkrét munkát, hogy a pályázat határidőre benyújtásra kerülhessen. Megbeszéltük a munkamódszert egymással, azt, hogy ki milyen erőforrásokat biztosít, kinek mi a feladata, úgyhogy most már tényleg „csak dolgoznunk” kell – tette hozzá a kórházvezető, aki nagykárolyi részről Raț Elisabeta kórházmenedzserrel, Bochiș Dianával, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal Pályázatfelügyelő és Fejlesztési Irodájának munkatársával, valamint Várna Leventével, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal Egészségügyi Igazgatóságának vezetőjével tárgyalt hétfő délelőtt Nagykárolyban.

a (3)

A pályázat tervezett összköltségvetése 2 400 000 euró, ötven-ötven százalékos a megoszlás a két pályázati partner között. A megvalósítást huszonnégy hónapos időtartamra tervezik. Január 31-én nyújtják be a pályázatot. Őszre várható, hogy megismerhessük az elbírálás eredményeit, amennyiben megítélik a támogatást, akár még ősszel megkezdődhet a megvalósítás.

A pályázatba olyan területek fejlesztését célozták meg, amelyek mindkét kórházat érinti, így a nőgyógyászati terület, a műtők felújítása, illetve a kardiológiai betegek vizsgálatát segítő készülékek beszerzését tervezik.

Közlemény

a (4)