Hazatér Károlyba a Károli Gáspár-előadás

2018. január 12-én 18 órai kezdéssel Nagykárolyban, a Deák Endre-teremben lesz látható az Én, Károli Gáspár című előadás. A Varga Sándor színművész előadásában színre kerülő monodráma a debreceni Tóth-Máthé Miklós kortárs drámaíró tollából származik, és a Harag György Társulat ezzel a produkciójával tiszteleg a reformáció 500 és a magyar reformáció 450 éves évfordulója előtt.

 

Az előadást október 31-én, a reformáció emléknapján mutatták be a Szatmárnémeti Északi Színház ács Alajos stúdiótermében, és azóta már számos helyszínen nagy sikerrel játszotta Varga Sándor.

A bibliafordító-prédikátor emléke előtt tisztelgő előadás rendezője Bessenyei István, a Harag György Társulat örökös tagja, díszlettervezője Fornvald Gréti, jelmeztervezője Szabó Anna, a rendező asszisztense Poszet Nándor.

„Én, Károli Gáspár, a gönci reformáltak prédikátora és Kassa völgyén tanítóknak szeniora némely jó emberem bíztatására úgy határoztam, hogy szólni kívánok hozzátok, kegyes barátaim, testvéreim, akik itt a hívásomra megjelentetek. Szándékolom ezt abból a megfontolásból, hogy megvilágítsam számotokra is az utat, mely a magyar nyelvre lefordított teljes Szentírás kibocsáttatásáig elvezetett…”

Az előadásra már kaphatók jegyek 18 lejes egységáron a Nagykárolyi Kulturális Központ jegyirodájában, hétköznap 9 és 16 óra között, vagy eladás előtt egy órával a helyszínen.

További információkért a Nagykárolyi Kulturális Központ referenseinél lehet érdeklődni a 0261-865006-os telefonszámon.

Plakátterv: Burus Botond
Fotó: Czinzel László Photography
Videóajánló: Süveg Károly (Mood Makers Kft.)