Jó éve volt a parajdi sóbánya működtetőinek

Nagyon jó évet zárt ismét a parajdi sóbánya, több mint 640 000 belépést regisztráltak tavaly – közölte az AGERPRES hírügynökséggel Donáth László, a bánya turisztikai és közétkeztetési igazgatója.

Az igazgató tájékoztatása szerint 2017-ben 281 000 alkalommal különböző krónikus betegségek kezelése céljából léptek be a bányába, 360 000 látogatás pedig turisztikai céllal történt. A turisták között voltak japánok és brazilok is.

Körülbelül 200 000 alkalommal fordult meg kiskorú a bányában tavaly.

A havi elosztás tekintetében a legtöbb látogató augusztusban érkezett, ebben a hónapban 160 000 belépést regisztráltak.

A parajdi sóbánya látogatóknak kialakított csarnoka 120 méteres mélységben található. A gyerekeknek itt játszótereket hoztak létre, a mozogni vágyók edző irányításával tornászhatnak, asztaliteniszezhetnek, de étkezni is lehet, és ingyenes internet-csatlakozásra is lehetőség van.

Akik szeretik a napsütést, azokat a parajdi sósvizű strand is várja nyáron. 2017-ben 80 000 belépőt váltottak a felújított, sósvizű strandra.

A természetjárók ellátogathatnak a Parajdi-sóhát és Só-szoros természetvédelmi területre. A 60 hektáron elterülő természetvédelmi területen ritka növények is nőnek, egyes fajok Romániában egyedinek számítanak.

Forrás: AGERPRES