Gazdaságosabban fűtenék a szakközépiskolát

Hozzávetőleg 800–900 ezer euró értékben próbál meg az iskola fűtésrendszerének felújítására pályázni a nagykárolyi Simion Bărnuțiu Műszaki Líceum és az 1-es számú Általános Iskola. Hogy mindezt megtehessék, önkormányzati határozatokat kellett hozni. A testület mindahány jelenlévő tagja megszavazta az indítványt.

Mint Gindele Imre, a szakközépiskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta, az Országos Helyi Fejlesztési Programon keresztül szeretnék megkapni a támogatást. A tetőzet cseréje, a hőszigetelés, és az fűtésrendszer cseréje is egyre fontosabb – magyarázta. Mint megemlítette, 40–50 éves az épület, s mint ilyen rendkívül pazarló a hőgazdálkodása. Módfelett nagy a gázszámla – a felújítás után sokkal kisebb lehetne – érvelt a beruházás mellett.

Egyes információk szerint mintegy 1,7 millió eurónyi összeget különítettek el országos szinten a szakközépiskolák hőgazdálkodási felújítására, azaz igencsak kiélezett „harc” alapján dől el, hogy intézmények is rendbetételére jut pénz. Persze elképzelhető az is, hogy megnövelik az erre szánt támogatást. Mindazonáltal meg kell próbálni – nyomatékosította az iskolavezető.

A Nagykárolyi Helyi Tanács mindahány tagja szavazatával járult hozzá mindehhez.