Szép volt, sakurások!

Eseménydús hétvégéje volt a nagykárolyi Sakura Sportegyesület tagjainak. Knecht Patrik, Medvei Edvin, Pomian Mirela, Molnár Patric, Keserű Mercedes edzőik, Engber Ingrid és Dărăban Gheorghe kíséretében Nagyváradon készültek, a Transilvania Karate-edzőtáborban, majd a vasárnapi versenyen adtak számot a tudásukról.

Az erdélyi edzőtáborozást és a versenyt a váradi Karate Crișan Sportklub szervezte. Az edzőtáborban egyaránt napi két edzésen vettek részt a sportolók és az edzők. A kataedzéseket Shihan Livius Bunda szerb mesteredző, míg a kumiteedzéseket a belga Shohan Junior Levfre mester és a spanyol Ivan Leal többszörös világ- és Európa-bajnok vezette.

A vasárnapi Transylvania Open Grand Prix versenyre az edzőtáborban résztvevő sportolókhoz csatlakoztak további „sakurások” is: Süveg Lénárd, Molnár Theodora és Varga Máté.

A versenyen több mint 500 sportoló vett reszt.

A Sakura Sportklub eredményei:

  • Knecht Patrik 1. helyezés, minikadett, férfi, kumite;
  • Pomian Mirela 2. helyezett, kadett, lány, kata;
  • Keserű Mercedes 3. helyezett, 8–9 éves, –35 kg, lány, kumite;
  • Süveg Lénárd 3. helyezett, 8–9 éves, fiú, kata;
  • Varga Máté 3. helyezett, 10–11 éves, fiú, kata.

„Az intenzív edzések folytatódnak a sportegyesületünkben, mivel alig 3 hetünk van hátra a Romániai SKDUN Országos Bajnokságig, amelyre március 3–4-en Bukarestben kerül sor. Köszonjuk a támogatást a sportolók szüleinek, valamint a Blandory utasszállító cégnek a szokásosan megbízható szállítást” – fejtette ki a Sakura SK edzője, Engber Ingrid.

dav