Ne hagyják üresen az ANL-lakásokat!

Írásban fordult a hadügyminisztériumhoz Magyar Lóránd parlamenti képviselő a szatmárnémeti használaton kívül levő, az Országos Lakásügynökség (ANL) által épített lakások kapcsán.

A Lakásügynökség még 2008-ban indította el azt a projektet, amely Szatmárnémetiben, az egykori céldomb helyén fiataloknak szánt lakások építésére vonatkozott. A hat tömbházból főleg anyagi források hiánya miatt csak 2016-ra készült el három. Tekintettel arra, hogy a terület a hadügyminisztérium tulajdonában van, az előzetes megegyezés szerint két tömbházat, azaz 49 lakást a polgármesteri hivatal kapott meg, egyet pedig – ami 25 lakást jelent – a minisztérium.

Kereskényi Gábor több mint egy éve adta át a 35 év alatti, a kritériumoknak megfelelő igénylőknek az új otthonokat, ám a minisztériumi tömbházlakások máig üresen állnak. A megyében állomásozó 52-es Tisza Utász-Zászlóalj részéről ugyanis egyetlen igény sem érkezett ezekre. Magyar Lóránd ez ügyben a szaktárcához fordult.

„Mielőbb megoldást kell találni arra, hogy a 25 üresen álló lakást használhatóvá tegyük, ezért az a javaslatom, hogy ha már a hadsereg nem tud mit kezdeni ezekkel, akkor azt bocsátsa fiatal tűzoltók, csendőrök vagy rendőrök rendelkezésére” – fejtette ki Magyar Lóránd parlamenti képviselő.

A Szatmár megyei törvényhozó az Román Hadügyminisztériumhoz intézett kérdésében a szaktárca álláspontjáról érdeklődött, illetve arról, hogy milyen lépéseket kell megtenni annak érdekében, hogy az üresen álló szatmárnémeti ANL-lakásokat a sürgősségi helyzetek felügyelősége, a csendőrség vagy a rendőrség fiatal munkatársai kapják használatba. A szaktárca 30 napon belül köteles válaszolnia a feltett hivatalos kérdésre.

Közlemény