Elektromos töltőállomás

A MOL Románia Bukarestben megnyitotta a hálózat első elektromos autó töltőjét. A MOL további 14 elektromos autó töltőt nyit meg 2018 végéig a Next-E projekt keretében, Bihar, Konstanca és Szeben megyékben.

A MOL Románia megnyitotta első elektromos autó töltőjét a bukaresti Nicolae Caramfil utcai benzinkúton. Az elektromos töltőállomás AC és DC 50 kW teljesítmény leadására képes, az állomás kompatibilis bármely Európában és Ázsiában forgalmazott, elektromos vagy hibrid járművel. Az e-töltővel egyszerre két autó is tölthető. Az elektromos autók akkumulátorai, modelltől függően, 80%-os töltöttségi szintig akár 20 perc alatt feltölthetők.

a (2)

„A bukaresti elektromos autó töltő megnyitása egy lépés, mely része a vállalat hosszú távú stratégiájának; ennek egyik alappillére, hogy a jövőben teljeskörű szölgáltatást nyújtsunk az ügyfeleinknek. A piac dinamikájához és a fogyasztói magatartás változásaihoz idomulva a MOL a jelenlegi kiskereskedelmi üzletágat mobilitás-szolgáltatási rendszerré alakítja át.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az első MOL Románia első elektromos autó töltőjének megnyitása a MOL-csoport 2030-ig szóló hosszú távú stratégiájának része, amelynek célja többek között hogy a „hagyományos” üzemanyag-értékesítési tevékenység helyett fő mobilitás-szolgáltatóvá váljon.

A stratégia további eleme a MOL részvétele a NEXT-E projektben. A NEXT-E célja egy páneurópai, hat országot átfogó elektromos töltőállomás-hálózat kifejlesztése, amelynek révén 222 standard gyorstöltő állomást (50 kW) és 30 ultragyors töltőállomást (150-350 kW) telepítenek. Ez kulcsfontosságú infrastruktúrát biztosít a járművek elektromos töltéséhez a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Romániában. A MOL Románia hálózatában a következő e-töltők a NEXT-E projekt keretében nyílnak, 2018 végéig 14 elektromos autó töltőt telepít a vállalat.

Ezzel párhuzamosan a MOL Románia tovább bővítette benzinkút hálózatát, így már 213 töltőállomást üzemeltet, ebből 96-ban működik Fresh Corner. A vállalat legújabb töltőállomásait Bihar, Konstanca és Szeben megyékben nyitotta, az új benzinkutak a tranzitforgalmat, valamint a helyi forgalmat szolgálják ki.

„A három új töltőállomással kapcsolatos befektetés értéke meghaladja a 3,5 millió eurót. 2017-ben nyolc új benzinkutat nyitottunk, így jelenleg 96 Fresh Corner üzlet működik hálózatunkban.” – tette hozzá Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az új töltőállomásokon EVO 100 Plus és EVO 95 benzin, EVO Diesel Plus és EVO Diesel gázolaj, valamint LPG áll az ügyfelek rendelkezésre. Mind az EVO üzemanyagok, mind az LPG kapható nagykereskedelmi forgalmazásban is. Emellett az ügyfelek beszerezhetik az útadó és úthasználati matricákat, igénybe vehetik a különféle üzemanyagkártyák, valamint a MultiBonus hűségkártya által biztosított előnyöket. A három új töltőállomás üzleteiben többféle élelmiszer, dohánytermék, ital, kiváló minőségű MOL Dynamic kenőanyagok, vagy prémium EVOX autóápolási termékek állnak rendelkezésre.

A MOL Csoportról és a MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL Csoport tagja. A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig több mint 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában, ebből 213-at Romániában.

Közlemény

a (3)