Megkezdődött a hőszigetelés kialakítása

Megnyugtatta a nagykárolyi tízemeletes tömbházak lakosait Kovács Jenő polgármester. Időben megtudják, hogy pontosan mennyit is kell fizetniük a hőszigetelésért, illetőleg természetesen lesz részletfizetési lehetőség – fejtette ki.

Mint ismeretes, ma, 8 és 11 óra között korlátozták a közúti forgalmat a nagykárolyi Avram Iancu utcán. Megkezdődtek ugyanis a város tízemeletes lakóházai hőszigetelésének megújítását célzó projekt munkálatai. Az előző héten közzétett helyhatósági közleményben kérték a lakosok, a közúti forgalomban részvevők megértését, türelmét.

Templfi László tanácstag vetette fel a ma megtartott rendes havi közgyűlésen, hogy több lakos is kért tájékoztatást. Az elöljáró elmondta, hogy éppen készülnek a számítások. Emlékeztetett ugyanakkor, hogy hőszigetelés költségeit az önkormányzat megelőlegezi, s a lakótársulásokkal egyeztet a kifizetés mikéntjeiről. Hozzátette, hogy semmiképpen sem szabad egyenként, a lakosokkal megállapodnia, kizárólag a lakótársulásokkal. A konkrét összegekről időben tájékoztatni fognak.

A polgármester kifejtette, hogy a kivitelezők – akik ma a kistemplom közelében lévő panelnél is elkezdték az állványzat kivitelezését – azt ígérték, hogy húsvétra végeznek az első tömbökkel. Mint ismeretes, a beruházás összértéke 2 686 249 lej, ebből a vissza nem térítendő összeg: 1 578 801,15 lej.