Szükség van a hölgyekre!

Nagy sikerű előadást tartott Szatmárnémetiben a népszerű Jakupcsek Gabriella Pro Európa-díjas budapesti újságíró, műsorvezető, tanár. Telt ház fogadta őt a Gyöngyszem Egyesület és a Szatmár megyei RMDSZ Nőszervezete által rendezett alkalmon.

A neves műsorvezető ez alkalommal közvetlenül, kedvesen, de ugyanakkor céltudatosan magyarázta a hallgatóságának, mennyire is fontos a rendszeres méhnyakrákszűrés.

2

A két szervező egyesület is a nők egészségéért küzd – tájékoztatta az Anzikszot Major Melinda főszervező (képünkön az előadó társaságában). A mostani év jelszavaként is azt határozták meg, hogy egyetlen nőtársukat se veszítsék el 2018-ban ebben a szörnyű betegségben. És ez csak rajtuk múlik! Hiszen a rendszeres szűrés révén időben észlelhető a veszély. A családoknak, a társadalomnak szüksége van a nőkre, az anyákra, a nagymamákra, a lányokra.

A szervezők kérnek mindenkit, hogy lehetőségének függvényében támogassa a mozgalmukat, s bár egy nőtársát győzze meg arról, hogy menjen el egy szűrésre.

A teltházas előadás révén a Gyöngyszem Egyesület és a megyei RMDSZ Nőszervezete 3500 lejjel támogatja a másfél éves, leukémiában szenvedő Dávidot, aki kemény küzdelem előtt áll.