Elismerésünk, Blanka, Melinda és István!

Sok nagykárolyi kiváló szereplője volt a hétvégén megtartott, Mikes Kelemenről elnevezett magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszának. Az országos döntőben 11 Szatmár megyei diák fog szerepelni, közülük hárman a nagykárolyi Elméleti Líceum tanulói.

A hatodik osztályos Láng Blanka Fazakas Erika tanítványa – ő első helyezettként jutott az országos szakaszra. Második helyezettként nyert részvételi lehetőséget a kilencedik osztályos Koszma Melinda, Szabó Csilla tanítványa. Első helyezett lett László István, aki tizedik osztályos, s Putovits Tünde a felkészítő pedagógusa.

Szatmár megyét az országos döntőben tizenegy hely illeti meg – akár a korábbi években. A 11 továbbjutó nevét nyilvánosságra hozták – hiszen már készülniük kell a Nagyenyeden otthonra lelő alkalomra. Rajtuk kívül is többen kimagaslóan szerepeltek – értelemszerűen többük nagykárolyi –, ám a pontos végeredményt egyelőre nem közölte a tanári bizottság. Ennek okán a későbbiekben visszatérünk a részletekkel.

Az előttünk álló hétvégén az általános iskolásoknak lesz lehetőségük számot adni a tudásukról: ugyanis a Simonyi Zsigmond nevét viselő helyesírási versenyt tartják. Minden nagykárolyi és vidékbeli tanulónak sok szerencsét kívánunk!

_1150177