Azokat ne büntessék, akik nem vétkeztek

Nagykároly polgármestere, Kovács Jenő a Szatmár megyei vízszolgáltatóhoz, az Apaserv Rt-hez fordult annak kapcsán, hogy tömbházak egész lakóközösségeit levágtak a vízszolgáltatásról, így egyaránt víz nélkül maradtak azok is, akik fizették a számlákat, illetve azok is, akik nem.

„Úgy vélem, hogy nem igazságos az, ha azoknak sem biztosítanak vizet, akik rendszeresen fizetik a számláikat. Ebben az ügyben egyeztettem az Apaserv vezérigazgatójával, Leitner Jánossal. Megtudtam, hogy amennyiben a rendszeresen fizető lakosok hozzásegítik az Apaserv munkatársait, hogy külön szüntessék meg a szolgáltatást azoknak, akiknek jelentős elmaradásuk van, akkor újraindítják a szolgáltatást az adott lépcsőházi közösségben. Ugyanez érvényes az ANL-blokokra, illetőleg az Eliberării városrészben lévő tömbházakra is” – fejtette ki Kovács Jenő polgármester.

Hogy elkerüljék a hasonló eseteket, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal bevezeti az egyéni vízórákat a városbeli ANL-tömbökbe – tette hozzá Kovács Jenő polgármester. Ugyanígy járnak el az önkormányzat által szociális célra bérbe adott tömbházak és lakóházak esetében is.

Közlemény