Szilágyság a kastélyban

Szombaton, március 3-án délután a Károlyi-kastély lovagtermében tartották meg a Szilágyság – Szépség, Tradíció, Mese elnevezést viselő kiállítás megnyitóját.

A kiállított képek egy fotográfiai táborozás során készültek. Az alkalomra amúgy 2017 nyarán került sor – értelemszerűen Szilágy megyében. A táborban neves romániai, olaszországi, szlovéniai és görögországi fotóművészek vettek részt – köztük a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub képviseletében Bikfalvi Zsolt.

A táborozás alkalmával készült képeket előbb Zilahon állították ki, majd most Nagykárolyban. A tárlat védnökségét elvállalta a Romániai Fotóművész-szövetség, és a jövőben megtekinthető lesz Nagyváradon, Aradon és Déván.

A nagykárolyi kiállításmegnyitón közreműködött a nagykárolyi Ceatăra népzeneegyüttes, mely szilágysági népdalokat szólaltatott meg. A tárlatavatón az egybegyűltekhez szól dr. Hágó Attila Nándor, a Vasile Vénig László Fotóklub elnöke, Daniel Săuca fotóművész, a Romániai Fotóművész-szövetség Észak-nyugati részlegének elnöke, a Szilágy megyei Kulturális és Művészeti Központ igazgatója, a neves olasz fotóművész, Virgilio Bardossi, valamint Bikfalvi Zsolt, a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub alelnöke.

A kiállításon a következő alkotók képei tekinthetők meg: Manolis Metzakis (Görögország), Ivo Borko, Stefi P. Borko (Szlovénia), Virgilio Bardossi (Olaszország), Balasi Csaba (Csíkszereda), Nagy Lajos (Kézdivásárhely), Adela Rusu (Nagyvárad), Ovi D. Pop (Nagyvárad), Grigore Roibu (Déva), Bikfalvi Zsolt (Nagykároly), Boran Mircea (Arad), továbbá a szilágysági Olaru Ecaterina, Olaru Sebastian és Mirel Matyas.

A kiállítás a Károlyi-kastély földszinti kiállítótermében tekinthető meg március 16-áig a múzeum nyitvatartási rendjének megfelelően.

Az esemény partnerei: a Szilágy megyei Kulturális és Művészeti Központ, a Romániai Fotóművész-szövetség Észak-nyugati részlege, Szilágy Megye Tanácsa és a Szilágy plusz Községközi Fejlesztési Egyesület. Az esemény szervezői: a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub, a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság, a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ.

Közlemény