Nincsenek hősök, csak küzdő emberek

Nincsenek hősök, csak küzdő emberek címmel tart könyvbemutatót Sopronyi Roland, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Líceum tanára. A könyv Pál József börtönviselt plébános életpéldáján keresztül kíván időtálló, követendő útmutatóval szolgáltatni a ma emberének.

A könyvben letisztult egyszerűséggel, és mély őszinteséggel olvashatunk a kommunizmus alatti római katolikus egyházról, annak működéséről. A könyv írója–szerkesztője a mezőpetri születésű Barth Ottó. A könyv több mint harminc évet várt, hogy napvilágra kerülhessen.

„Számomra a könyv legértékesebb részét képezi az a láthatatlan nevelői, példaértékű vezérmotívum, mely a könyv gerincét képezi, s mely szintén jellemzője e könyv főhősének.” – mondta Sopronyi Roland.

„A könyvet olvasva úgy éreztem levetkőzik a lelkem” – tette hozzá Dr. Ozsváth Judit, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus teológiai Karának adjunktusa. A bemutatóra március 19-én kerül sor a nagykárolyi Szent László közösségi házban, 19 órai kezdettel. A helyszínen megvásárolható lesz a könyv (20 lej). A könyv értékesítéséből befolyó összeg teljes mértékben a Pál József-emlékszoba kialakítását és fenntartását fogja szolgálni.

Mindenkit szeretettel várnak!