Kalazancis focizás és nagyböjti hittanverseny

Immár több éves múlttal rendelkezik a testvériskolai kapcsolat a dabasi Szent János Katolikus Iskola, a szatmári Hám János Római Katolikus Líceum és a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum között.

Évente két alkalommal is meglátogatják egymást ezek az oktatási intézmények közösségei. Ilyenkor a diákok a természettudományok, a hittan és a sport révén mérik össze a tudásukat, ügyességüket. Tegnap a nagykárolyi városi sportcsarnokban labdarúgó-bajnokságot tartottak Mircea Dohan testnevelő tanár szervezésében. A tornát izgalmas mérkőzéseket követően a Hám János-iskola csapat nyerte meg, a második helyezést az 1-es számú dabasi csapat érdemelte ki; míg a harmadik helyezésnek a kalazancisok örülhettek.

Az idei hittanversenyen a Húsvétra való felkészülést igyekeztek elmélyíteni. Az interaktív verseny témai és kérdései a böjti időszakra, illetőleg a keresztút 14 állomására vonatkoztak. 7 darab 3 fős csapat vett részt a versenyen, amit Vinkler Valter, Likker Erika és Heinrich Kinga hitoktatók szerveztek. Díjazottak, csapatok:

  • I. helyezés – Úgy mint Jézus, Dabas
  • II. helyezés – Glóriák – Kalazanci Szent József-iskola
  • III. helyezés – BibliÁszok – Hám János-iskola
  • III. helyezés – Szentek leszünk – Dabas

A délután kastélylátogatással és a Károlyi grófok kaplonyi kriptájának a megtekintésével zárult.

A következő találkozóra májusban kerül sor, akkor a kalazancis diákok utaznak Dabasra. Az ottani versenyek a Család és idő tematikáját járják körbe.