Mutasd meg, hogy érdekel!

Március 7-én, szerdán 13 órai kezdéssel a Nagykárolyi Kulturális Központ Deák Endre-termében kerekasztal-beszélgetést tartottak a nagykárolyi Werdnig Hoffman Egyesület és a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság és a Nagykárolyi Szociális Igazgatóság szervezésében. Az alkalom jeligéje: Támogasd a ritka betegséggel élőket. Mutasd meg, hogy érdekel!

Nemzetközi szinten a különleges nap szervezője, az EURORDIS (European Rare Diseseases), míg romániai szinten az ANBRaRo (Romániai Országos Szövetség a Ritka Betegségekkel élőkért), Nagykárolyban pedig a Werdnig Hoffman Egyesület.

A kétórás beszélgetés során konstruktív eszmecsere alakult ki. Egyebek között arról esett szó, miként lehetne a lakosság empátiáját növelni. Miként lehet elérni, hogy ne érezzék kirekesztve magukat a betegséggel élők, illetve a családjaik. Szólt az egybegyűltekhez, Vereș Robert, a Werding Hoffman Egyesület elnöke, dr. Pava Olimpia, dr. Carmen Căprariu, Veres Sanda, Monica Radu, a helyhatóság szociális részlegének vezetője, Nicoleta Racolța, Hompoth Mária és sokan mások.

Az alkalom keretében Szűcs József tanítványai, a Nagykárolyi Kulturális Központ könnyűzeneszakos növendékei kedveskedtek zenével. Részt vett a beszélgetésen Radu Filip görögkatolikus esperes. A rendezvényt Bogdan Georgescu, a kulturális igazgatóság vezetője moderálta.

Közlemény